Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 19.12.2012.
20:35
RTS A

U Švedskoj oslobođen bivši srpski policajac

Bivši srpski policajac Milić Martinović, koji je u Švedskoj prvo osuđen na doživotnu robiju za zločine u selu Ćuška na Kosovu 1999. godine, oslobođen je optužbi. Odluku o ukidanju presude protiv Martinovića doneo je Apelacioni sud, zbog neverodostojnosti dokaza.

Foto: Ilustracija

Apelacioni sud u Švedskoj oslobodio je nekadašnjeg policajca Milića Martinovića koji je prethodno osuđen za ratne zločine na Kosovu počinjene 1999. godine. 

Januara ove godine prvostepeni sud je Martinovića osudio na doživotnu robiju, pošto je proglašen krivim za ubistva, pokušaje ubistva i podmetanje požara u selu Ćuška, kada je 1999. godine ubijeno 40 civila.

Švedski apelacioni sud je ukinuo presudu, navodeći neverodostojnost dokaza. Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja u iskaze svedoka koji su identifikovali Martinović kao jednog od učesnika zločina u selu Ćuška.

Sud je naveo da ga neki od svedoka nisu videli pre napada, dok su ga neki identifikovali na osnovu fotografija, godinama nakon što se zločin dogodio.

Martinovićeva fotografija u uniformi, napravljena 1999. godine, objavljena je u medijima pre nego što su ga svedoci identifikovali i po mišljenju suda svedoci su mogli da ga pomešaju sa nekim drugim. Martinović je uhapšen 2010. godine na zapadu Švedske.

Tužilac Lars Hedval je rekao da je iznenađen da su dva suda došla do dijametralno suprotnih zaključaka i najavio je da će, pošto pročita odluku drugostepenog suda, odlučiti da li će se žaliti, prenosi DPA.

Sreda 19.12.2012. 22:43
Нису два суда дошла до дијаметрално супротних закључака него је ВИШИ суд у рангу, радећи свој посао контроле над радом НИЖЕГ суда, утврдио да је било пропуста у оцењивању доказа. Тако се то ради у држави у којој постоји поштовање права и у којој судије могу да не бренују политичаре и њихове послушнике.
Četvrtak 20.12.2012. 06:56
Читајући овај текст једноставно не могу да се начудим невероватном податку да је неко нашем СРБИНУ судио у тамо некој Шведској,ко је ту уопште нормалн?а ко луд? дакле неко је нашег држављанина оптужио за некакав злочин учињен на делу територије наше држава и суд се у тамо некој Шведској прогласи надлежним и прво га осуди друго ,хвала богу ослободи.Где ли је крај понижењу нашег народа.Пробуди се СРБИНЕ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online