Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 18.12.2012.
16:28
RTS A

Ubili žene jer su vakcinisale decu

Radikalni islamisti u pakistanskom gradu Karačiju napali su tri centra za vakcinaciju protiv dečije paralize. Ubijeno je šest osoba, a teško su ranjena dvojica čuvara.

Žene koje su davale deci vakcine ubijene pod sumnjom da su špijuni
 

Sagher Ahmed, iz ministarstva pokrajine Sindh, rekao je da su naoružani napadači izvršili napad u delu Karačija u kojem žive Paštuni. Pakistanska policija je dan ranije saopštila da je naoružani napadač ubio volontera Svetske zdravstvene organizacije u Karačiju koji se uključio u kampanju vakcinacije protiv dečije paralize u Pakistanu.

Napadi su se desili tokom trodnevne kampanje koju vodi UNICEF na vakcinaciji protiv polija, koji je česta bolest u Pakistanu. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ubistva, ali su talibani, koji su aktivni u Karačiju, često pretili protiveći se kampanji vakcinisanja od polija.

Napadi su se desili na tri odvojene lokacije u gradu. U međuvremenu je jedna tinejdžerka ranjena u napadu kada su naoružane osobe otvorili vatru na zdravstvene radnice u predgrađima Pešavara, na severozapadu zemlje.


Pakistanski zdravstveni zvaničnici saopštili su da će poslednja kampanja vakcinisanja protiv polija, tokom koje bi trebalo biti vakcinirano oko 5,2 miliona stanovnika, biti prekinuta zbog napada.

U nekim delovima Pakistana protive se kampanjama vakcinacije, posebno pošto je navodna kampanja vakcinacije protiv hepatitisa koju je vodila CIA pomogla u lociranju Osame Bin Ladena 2011. godine.

Radikalni islamisti su u prošlosti otimali i ubijali strane nevladine aktiviste u nastojanjima da spreče kampanje vakcinacije za koje tvrde da su pokušaji špijuniranja.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.12.2012. 17:30
па шта да кажем болест дечје парализе се први пут појавила у амрерици педесетих година, коинциденција или не пар година раније општа је била помама за ДДТ, лекари из оног времена су прво говорили да је дечја парализа болест која је настала услед тровања организма са ДДТ, у принципу симптоми су им исти, а пре појаве ДДТ болест није постојала. полио вакцине у принципу су опасне јер постоји шанса да дете заустави у менталном развоју, ризик је доста велики, поготово што увек има више верзија вакцина (прљаве и чисте),тако вакцина за трећи свет, па и за нас је прљава, велики сам противник вакцина и овом приликом апелујем на родитеље да се не понашају као стадо пред клање...
Utorak 18.12.2012. 17:47
ево шта кажу наша браћа крвати по питању вакцинације: "...Da stvar bude gora od samog potiskivanja celularnog imuniteta do kojeg dolazi prilikom ubrizgavanja vakcine, adjuvansi (supstance koje se dodaju vakcinama kako bi se pojačao odgovor od strane antitijela) mogu sami po sebi da dovedu do ozbiljnih poremećaja. U adjuvanse spadaju uljne emulzije, mineralni sastojci (koji mogu da sadrže toksični metal aluminijum), bakterijski produkti, lipozomi (koji mogu da odlažu otpuštanje nekih supstanci) i skvalen...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online