Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 16.12.2012.
11:04
Blic A

Zašto je naslednik Tetrapaka krio smrt svoje žene

Nasledinik industrijske imperije za proizvodnju kartonske ambalaže i jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji Hans Kristijan Rosing (49), koji je letos dva meseca u spavaćoj sobi krio mrtvo telo supruge Eve, izneo je u okviru saslušanja na nedavno održanom suđenju detalje o tome kako je preminula njegova supruga, dugogodišnji zavisnik od kreka i kokaina kao i on sam, i kako i zbog čega je skrivao njenu smrt.

Eva Rosing, preminula supruga Hansa Kristijana Rosinga, naslednika industrije Tetrapak
 

Opisujući poslednje trenutke Evinog života, Rosing je ispričao da je čuo kako je njeno telo skliznulo s kreveta i uz tup udarac palo na pod. Našao ju je kako leži na podu, s glavom na jastuku. “Čuo sam kako je izdahnula, i više se nije micala. Prišao sam joj i uhvatio sam je za ruke, pokušao sam da je podignem - vikao sam ‘Eva, Eva’. Okrenula se ka meni i oči su joj se zamutile. Znao sam da je mrtva - bio sam apsolutno siguran u to”.

Pročitajte još: Jedna od najbogatijih Britanki pronađena mrtva

Fotografija sa venčanja. Hans Kristijan i Eva su bili veoma bliski i skreno privrženi jedno drugom,ali droga im je potpuno uništila život

“Neko vreme sam sedeo pored nje. Pokrio sam je ćebetom i pokrivačem. Nisam mogo da je gledam. Nisam mogao da se suočim sa njenom smrti”, ispričao je istražiteljima, koji su zaključćili da bogaati naslednik, uma pomućenog drogama, “nije mogao da se pomiri sa realnom činjenicim da mu je supruga mrtva i da se slabo seća svega što se dogodilo pre ili posle toga”.


Posluzi koja je besprekorno održavala sve delove njihove vile vredne 70 miliona funti, osim prostorija u kojima je par živeo, a u koje niko drugi nije imao pristupa i koje su se s vremenom pretvorile u prljavu narkomansku jazbinu, Rosing je rekao da je Eva bolesna. Navodno joj je tri put dnevno merio temperaturu i odnosio u sobu obroke, dok je sam počeo da spava na ležaju u kuhinji.


Za to vreme, njeno telo se polako raspadalo, a on ga je prekrivao sa 12 slojeva tkanine, ćebadi, prekrivača i plastike, zalepljenih selotejpom i poprskanih dezodoransom da bi prikrio smrad.


U trenutku kada je policija upala u zapuštenu prostoriju prepunu muva, leš je bio u tako poodmakloj fazi raspadanja da je morao da bude identifikovan na osnovu otisaka prstiju i serijskog broja pejsmejkera. U telu su pronađeni tragovi opijata - kreka, kokaina i kanabisa. Tragova nasilja nije bilo, tako da je Rozing osuđen samo za prikrivanje smrti i sprečavanje zakonom propisanog pogreba, na 10 meseci uslovno, dok je optužbi za ubistvo oslobođen. Na suđenju su ga zastupali su ga neki od najuglednijih britanskih advokata, predvođeni bratom sadašnjeg premijera Kamerona.


Opšte mišljenje je da su Hans Kristijan i Eva Rosing bili veoma bliski i iskreno privrženi jedno drugom, ali da im je droga potpuno uništila život. Jedno vreme se činilo da su se zauvek otrgli kobnoj zavisnsoti, ali od 2000. stvari su ponovo krenule nizbrdo.


U izjavi koja je pročitana pred sudom Rosing tvrdi da su u drogu ponovo potonuli nakon što su izgubili kontakt sa svoje četvoro dece. “Oboje smo osećali da nam je život potpuno beznadežan. Bez svoje dece nismo imali izgleda da ga obnovimo”, tvrdi on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.12.2012. 11:08
Ovome je novac samo odmagao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online