Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.12.2012.
18:39
Jutarnji A

Učiteljica telom štitila decu od ubice

Učiteljica Vitorija Soto (27) stala je ispred svog razreda prvaka u pokušaju da ih telom zaštiti od vatre koju je otvorio pomahnitali ubica Adam Lanza(20), i pritom poginula, dok su se direktorka Doun Hohsprang (47) i školski psiholog Meri Šerlah (56) sa ubicom suočile na hodniku i pokušale da ga zaustave. Međutim, obe je ustrelio i to u u stilu u kojem se obično vrše pogubljenja.

Učiteljica, direktorka i psiholog - telima branile učenike od ubice
 

Direktorka škole u Njutaunu Doun Hohsprang (47), školski psiholog Meri šerlah (56) i učiteljica prvog razreda Viktorija Soto (27) identifikovane su među telima poginulih radnika škole u kojoj se sinoć desio masakr.

Prema izveštajima svedoka, učiteljica Soto se bukvalno bacila pred ubicu kako bi zaštitila svoje učenike koji imaju samo šest i sedam godina. Svoje telo upotrebila je kao štit za decu.


Školska terapeutkinja Dajna Dej izjavila je da je, zajedno s još nekoliko nastavnika, bila na sastanku s direktorkom i psihologom kada su čuli pucnje iz vatrenog oružja.

"Bili smo na sastanku oko pet minuta, pričale, i onda smo začule 'pop pop pop'. Ja sam se smesta sklonila ispod stola", rekla je Dej.

Međutim, direktorka i psiholog nisu bile tako strašljive, već su istog trena skočile sa stolica i potrčale prema paljbi. "Nisu ni na trenutak oklevale", rekla je Dej.

Prema nekim izjavama svedoka sa ubicom su se srele u školskom hodniku, gde ih je obe hladnokrvno pogubio.

Učenici starijih razreda su za 27-godišnju nastavnicu Soto rekli da je bila "jako draga i duhovita". "Bila je omiljena među svim učenicima", rekao je jedan dečak.


Bivši školski domar Džon Rid rekao je da je gospođa Šerlah bila izuzetno topla osoba kojoj je zaista bilo stalo do njenih učenika. "Ako je ikada postojala osoba, i po kvalifikacijama i po ličnosti, koja je bila idealna za rad s decom, za posao školskog psihologa, to je bila Meri", rekao je.

Posle tragičnog događaja, stanovnici Njutauna, malog gradića u kom žive pretežno imućniji građani, okupili su se na bdenju za žrtve masakra.

Subota 15.12.2012. 22:20
Sve nas treba da dirne ovaj užas, jer on dolazi od čoveka, to jest. od nas, jer što u svetu to u veku! Ta učiteljica je heroj bez obzira na sve - božje stvorenje!
Subota 15.12.2012. 19:04
Админи пустите ми поруку! Не може његова да буде задња! Видите који је ово лудак!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online