Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 15.12.2012.
15:22
Blic A

Zašto je ovaj policajac ubio čoveka?

Samo dan pošto je policajac Džejms Mudi oslobođen krivice i vraćen u aktivnu službu, prikazan je video snimak na kom se vidi kako je ovaj američki čuvar reda sa 11 hitaca iz službenog pištolja ubio Ernesta Duaneza Juniora (34) pred njegovom kućom u predgrađu.

Ispalio 11 metkova u čovka kome se noga zaglavila u pojasu od automobila
 

Policajac se tokom istrage branio da je mislio da ubijeni kod sebe ima nož za bacanje, ali Duenezova porodica tvrdi da je bio nenaoružan i odlučna je da se svim zakonskim sredstvima izbori da Mudi bude optužen za ubistvo.

Snimak ubistva, koji je osmog juna prošle godine načinila kamera policijskih patrolnih kola, prikazao je advokat Duanezovih Džon Baris, na konferenciji za štampu koja je u sredu održana u Ouklandu (Kalifornija). Na njemu se vidi kako policija čeka da Duanez, tražen zbog incidenta vezanog za nasilje u porodici koji se tog dana dogodio, stigne kući iz posete prijatelju. U roku od 4,2 sekunde Mudi je u osumnjičenog ispalio 11 hitaca, od čega četiri kada je već ležao na zemlji

On stiže, kreće da izađe iz kamioneta, a u tom trenutku vozilu pritrčava policajac Mudi sa uperenim pištoljem i viče: "Baci nož, sada! Ruke u vis! Ruke u vis Erni! Ne mrdaj, ili u pucati!". Policajac je posle toga za 4,2 sekunde ispalio 14 metaka, od kojih je 11 pogodilo Duaneza - jedan u glavu, osam u telo i dva u ekstremitete - pri čemu su rane u grudima i stomaku bile smrtonosne.

Stručnjaci koji su pregledali snimak kažu da na početku zaista izgleda kao da Duanez drži u ruci nož, ali nož je pronađen na podu automobila, a njegova porodica, koja je prisustvovala pogibiji, tvrdi da je bio naoružan i da je krenuo da se preda. Prilikom uviđaja je konstatovano i da mu je stopalo sve vreme ostalo zaglavljeno u pojasu za vezivanje kamioneta, a kako je nož dospeo na pod vozila nije poznato.

Duanez je bio poznat kao član bande, trenutno se nalazio na uslovnoj slobodi, znalo se da nosi nož i da ima pištolj, tako da je smatran naoružanim i opasnim, ali njegova porodica veruje da sve to ni iz daleka ne opravdava brutalnost sa kojom je intervenisao policajac Mudi.

Duanezova majka Rozmari (58) je izjavila da je želela da video snimak bude objavljen pošto je shvatila da policija "nikada neće obezbediti pravdu". "Ljudi moraju da vide šta se desilo. Moraju da znaju šta smo mi videli i zbog čega se borimo", rekla je ona.

POVEZANE VESTI

Subota 15.12.2012. 16:03
Hladnokrvno ubistvo, licno misljenje.
Subota 15.12.2012. 20:35
Hari je prvo pucao pa postavljao pitanja.Ubio ga je iz straha,crnja im je bio poznat kao opasan,trebao je dici ruke iznad glave i polako leci na zemlju bez naglih pokreta,po glasu policajca se vidi da je uplasen i pod tremom,prst na obaracu,a metak u cevi,tu se puca da se samo nakaslje covek...to je to...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online