Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 06.12.2012.
14:23
Beta A

Obama najmoćniji čovek na svetu

Američki predsednik Barak Obama najmoćnija je osoba na svetu drugu godinu za redom, prema Forbsovoj listi najuticajnijih ljudi u svetu.

Predsednik SAD-a Barak Obama
 

"Obama je pobedio na američkim predsedničkim izborima i dobio je još četiri godine za svoj program", piše Forbs i dodaje da se Obama sreo i s velikim izazovima, kao što su budžetska kriza, visoka stopa nezaposlenosti i novi nemiri na Bliskom istoku.

"Ipak, Obama ostaje vrhovni zapovednik najveće svetske vojske i čelnik jedine ekonomske i kulturne supersile", navodi Forbs.

Angela Merkel

Na drugom mestu na listi najmoćnijih je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je prošle godine bila na četvrtoj poziciji.

"Merkelova je okosnica Evropske unije i sudbina evra leži na njezinim plećima - ona pokazuje svoju moć rešavanjem evropske dužničke krize strogim merama štednje", obrazložio je američki magazin.

Vladimir Putin

Treće mesto zauzeo je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je na tu funkciju izabran "nakon nekoliko godina razmenjivanja mesta predsednika i premijera s Dmitrijem Medvedevom. Ponovno je učinio ono od čega nikada nije odustao", piše Forbs.

Od četvrtog do desetog mesta plasirali su se Bil Gejts, papa Benedikt Šesnaesti, direktor američkih Federalnih rezervi Ben Bernanke, saudijski kralj Abdulah, predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, generalni sekretar Komunisticke partije Kine Si Djinping i britanski premijer Dejvid Kameron.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je na 16. mestu, pošto je uz težak posao na čelu velikog grada i milijarder, medijski mogul i filantrop, navodi Forbs.

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg ove godine je 26, što je 16 pozicija lošije nego prošle godine.

Na listi najmoćnijih je i vodja meksičkog narko kartela Sinaloa Hoakin "Kratki" Gusman, koji je na 63. mestu, dok je severnokorejski lider Kim Džong-Un na 44. poziciji.

Na Forbsovoj listi ove godine našlo se 71 ime.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.12.2012. 14:55
Obama nije najmocniji covek na svetu. Nemoguce je u korporokratiji, kao drustvenom uredjenju, da predsednik bude mocniji od onih koji su ga doveli na mesto predsednika, finansirajuci mu kampanju i sve ostale troskove. Predsednik koji je ujedno i diktator i ima apsolutnu vlast je mocniji od marionete(Obame). Predsednik Kine je najmocniji, a priblizava mu se i Putin svakim danom kako ucvrscuje svoj polozaj i diktaturu.
Četvrtak 06.12.2012. 15:20
Tacno, Obama je samo piun, od njega vise moci i uticaja ima cak i gospodja "supruga" Klinton. Predsjednik Putin je covjek koji za razliku od te " trenutno rasno podobne" marionete ima stvarnu i operativnu moc.
Četvrtak 06.12.2012. 17:39
Барак је најмоћнији представник за штампу...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online