Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.12.2012.
17:24 >> 17:48h
Blic A

Delfin zgrabio devojčicu i povukao je u vodu

Uobičajena zabava za poestioce vodenog parka "Sea World" u Orlandu na Floridi pretvorila se u traumu za jednu devojčicu dok je hranila delfine. Jedan delfin je izgleda bio opreviše gladan, pa je u nedostatku ribe kojom su ih deca hranila, zgrabio devojčicu za ruku i povukao je u vodu.

Devojčica se izvukla iz čeljusti delfina
 

Mlada Džilijen Tomas iz Džordžije, koja je tog dana park posetila sa roditeljima, zadobila je tri ugriza posle kojih joj je leva ruka vidno otekla. Džilijenin otac, Džejmi, je detaljno opisao događaj i priložio snimak, pošto je želeo da zabeleži lepo iskustvo svoje ćerke, ne sluteći da će se sve završiti napadom delfina. Džejmi je snimak postavio na Jutjub kako bi upozorio druge roditelje na opasnost koja preti u naizgled bezopasnoj igri sa delfinima.

"Malo je falilo da je delfin uvuče u vodu. Na svu sreću, Džilijen je ostala ispred bazena i izvukla ruku iz usta delfina. Prva stvar koju sam pomislio kada sam video šta se dešava je kako odmah moram da skočim u vodu i spasem život svoje ćerke", rekao je novinarima Džejmi Tomas.

On je dodao kako se njegova ćerka oporavlja od šoka koji je doživela, kao i da joj rane zarastaju, ali da su on i supruga uznemireni načinom na koji su se zaposleni u parku poneli prema inciedntu. Oni su, prema njegovim rečima, banalizovali ozbiljnost nemilog događaja.


"Hvala Bogu pa moja ćerka nije upala u vodu. Pitanje je dana kada će neko dete ili starija osoba biti ozbiljno povređena tokom igre sa delfinima", istakao je on.

Porodica Tomas ne planira da preduzme zakonske mere protiv parka u Orlandu, ali žele da pomenuti park poveća starosnu granicu osoba koje mogu da hrane delfine. Oni podsećaju roditelje da ove životinje nisu uvek toliko prijatne kao što izgledaju, posebno kada su gladne.

Ovo nije prvi slučaj napada delfina. Godine 2006, dve odrasle osobe su povređene dok su pokušavale da oslobode sedmogodišnjag dečaka iz stiska delfinovih čeljusti, koji je zgrabio celu ruku deteta.

"Osećala sa se bezbedno tokom igre sa delfinima. Svako zamišlja delfine kao nasmejana, prijatna bića, koja ne ujedaju. Mi smo u stvari zaboravili da su oni divlje životinje", rekla je tada majka napadnute devojčice.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.12.2012. 19:11
Desilo se da je prst bio bliži delfinu od hrane. Nije delfin ništa kriv, ali mogli su zabraniti takvo hranjenje delfina. Moraju da plate odštetu!
Ponedeljak 03.12.2012. 18:02
Шта све цртаћи неће учинити...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online