Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 01.12.2012.
09:49
Alo A

Pobunjenik snimio ubistvo 10 ljudi!?

Na Internetu se pojavio snimak koji je navodno snimio sirijski pobunjenik dok je ubijao deset nenaoružanih zatvorenika tako što je postavio kameru uz cev puške.

Foto: Arhiva
 

Na snimku, koji je juče postavljen na Jutjubu, vidi se 10 muškaraca u majicama i kamuflažnim pantalonama kako leže na stomaku pored jedne zgrade i osmatračnice. Dvojica zarobljenika se nisu micala i pre nego što je počelo pucanje, a jednom od njih je curila krv iz gornjeg dela tela.

"Kunem se da smo miroljubivi", kaže jedan od njih u kameru koju je držao napadač. On, zatim, ustaje da moli pobunjenike za milost. Dok se približava pobunjeniku koji se ne vidi na snimku čuje se hitac i on se vraća držeći krvavu ruku.


Onda kamerman postavlja kameru duž cevi Kalašnjikova i ubija zatvorenike.

Upozornje: Video sadrži uznemirujuće prizore


"Bog je veliki. Džabat al-Nusra", kaže on, aludirajući na tajnoviti al-Nusra front, islamističku pobunjeničku jedinicu povezanu sa Al Kaidom koja je preuzela odgovornost za nekoliko samoubilačkih napada širom zemlje.


On ulazi u zadnji deo pik-ap vozila i kamera se okreće prema čoveku koji je pogođen u ruku i još se pomera. Čuje se još nekoliko hitaca i njegovo telo se grči.


Rojtes nije mogao potvrditi autentičnost snimka. U komentaru koji prati snimak kaže se da je snimljen u Ras al-Ainu, gradu na granici sa Turskom gde se nekoliko poslednjih nedelja vode žestoke borbe.


"Hjuman rajts voč" je saopštio da vodi istragu o snimku, ali da još ne može da potvrdi njegovu verodostojnost. "Nema sumnje da se radi o vrlo uznemirujućem snimku i važno je da se utvrdi šta se dogodilo", kaže Piter Bukart iz HRV.


Pobuna u Siriji je počela mirnim protestima koje je vojska pokušala da suzbije i prerasla je u građanski rat kome su se pridružili strani džihadisti, vojni dezerteri i naoružani civili.

Od početka pobune protiv predsednika Bašara al Asada pre 20 meseci poginulo je 40.000 ljudi. Organizacije za ljudska prava optužuju i pobunjenike i vladine snage za ratne zločine uključujući egzekucije i mučenje.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 09:56
Шуте организације за људска права,као није им јасно шта се догодило, у ствари чекају какав ће став заузети Стејт Депармент.
Subota 01.12.2012. 12:04
Sta reci, tipicno za Americke saveznike! Divljaci i banditi !!!
Sreda 12.12.2012. 07:28
Zasto prevodite alahu-eklber sa Bog je veliki??? Oni misle na allaha a ne na istinitog Boga!! Samo u alahovo ime se ubija i istovremeno urla....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online