Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.11.2012.
03:54
Vestionline A

Nema svako dete sobu, ali ima priču

Džejms Molison je pre nekoliko godina počeo da fotografiše decu širom sveta i njihove spavaće sobe, a do sada je posetio 18 zemalja. "Vrlo brzo sam shvatio da moje lično iskustvo o posedovanju spavaće sobe jednostavno ne vredi za svu decu", kazao je Molison. Pogledajte u kakvim sve uslovima žive deca širom sveta i kakve su njihove priče.

Erlen

Erlen ima 14 godina i trudna je po treći put. Ona živi u faveli u Rio de Žaneiru u Brazilu. Njen dom je mala koliba. Obično spava na podu, ali pošto je sada u poodmaklom stadijumu trudnoće majka je zamenila mesto s njom i dozvolila joj da spava na krevetu. Erlen je imala 12 godina kada je prvi put ostala trudna, ali je rodila mrtvorođenče. Godinu dana kasnije, njeno drugo dete je umrlo ubrzo posle porođaja. Ukoliko njeno treće dete preživi, Erlen se najverovatnije neće vraćati u školu jer će morati da se brine o njemu. Želi da bude veterinar kada odraste i da živi na nekom drugom mestu.
 

Dong
 

Dong ima devet godina. Živi u provinciji Junan na jugozapadu Kine sa svojim roditeljima, sestrom, dekom i bakom. Sobu deli sa roditeljima i sestrom. Siromašna su porodica. Poseduju malo zemlje na kojoj uzgajaju pirinač i šećernu trsku. Dong voli da piše i peva. Kada odraste želeo bi da bude policajac.

Samanta
 

Samanta ima devet godina. Živi sa svojim roditeljima na Long Ajlendu u Njujorku. Samanta ima crni pojas u karateu. Bila je svetski šampion tri puta. Za karate se zainteresovala kada joj je bilo tri godine. Njena soba je prepuna osvojenih trofeja. Svaki dan četiri sata vežba ovu borilačku vještinu. Kada odraste želi da postane zvezda borilačkih filmova.

Doha
 

Doha živi sa svojim roditeljima i 11 braće i sestara u palestinskom izbegličkom kampu u Hebronu. Ima deset godina, a sobu deli sa svojih pet sestara. Kada odraste ona želi da bude pedijatar. Rođena je u izbegličkom kampu, a odrasla je okružena svakodnevnim nasiljem. Njen brat Muhamed je 1996. godine izgubio život kada je aktivirao bombu. Tada su život izgubila 23 izraelska civila. Odmah posle toga izraelska vojska je uništila njihovu porodičnu kuću.

Cvika

Cvika ima devet godina i živi u izraelskom naselju na Zapadnoj obali. To je zatvorena zajednica u kojoj živi 36.000 ortodoksnih Jevreja. Televizija i novine su zabranjeni. Svaka porodica u proseku ima devetoro dece, ali Cvika ima samo jednu sestru i dva brata, sa kojima deli svoju sobu. Kada odraste želi da bude rabin.

Džoj
 

Džoj živi u Kentakiju sa svojim roditeljima i starijom sestrom. Ima 11 godina, a sa svojim ocem lovi već godinama. Poseduje dve puške i jedan samostrel. Prvog jelena je ubio kada je imao samo sedam godina. Nada se da će mu otac tokom naredne sezone lova dopustiti da koristi samostrel, jer su mu puške dosadile.

Ikrena
 

Irkena živi u Keniji sa svojom majkom u privremenoj naseobini koju okružuje visoka ograda koja sprečava bežanje domaćih životinja. Pripada plemenu Rendile, čiji članovi žive polunomadskim životom u surovim predelima pustinje Kaisut. Irkena ima 14 godina i mora biti obrezan pre nego što napusti zajednicu. Tada će postati morani (mladi ratnik) i živeće u divljini sa ostalim ratnicima. Mesec dana pre ceremonije obrezivanja Irkena mora uloviti mnogo ptica koje će obesiti iznad svoje glave. To će označavati njegovu zrelost i veštinu u lovu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online