Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.11.2012.
04:36
Vesti A

Purana na tragu Sambinom ubici?

Osoba iz kriminalnog miljea povezana sa konjičkim sportom nalazi se pod istragom policije u vezi sačekuše, tokom koje je likvidiran trener konja galopera Les Samba.

Bivši zet Deni Nikolić
 

Kriminalac koji je pod istragom policije, poseduje podeblji dosije ispunjen slučajevima nasilja tokom pune dve decenije a poznat je i kao veliki kockar. On je povezan sa korumpiranim članovima iz konjičkog sporta, fudbalerima AFL lige i pojedinim najsvirepijim kriminalcima Melburna. Kako piše "Herald san" osuđivan je zbog ekstremnog nasilja a jednom je uhvaćen sa repetiranim poluautomskim pištoljem.

Likvidacija pripremana

Les Samba je bio veteran na konjičkoj sceni Australije i bivši tast, jednog od najboljih džokeja Australije Denija Nikolića. Ubijen je 27. februara prošle godine u sačekuši na Bikensfild Parejd u Midl Parku. Pre ubistva, Samba je doputovao u Melburn kako bi prisustvovao godišnjoj Inglis pijaci za prodaju konja galopera, zbog čega je odseo u Kraun Metropol hotelu. Kobnog dana 60-to godišnji Samba je izašao iz hotela oko 21.08 uveče, a 28 minuta kasnije ležao je mrtav u mračnoj ulici u Midl Parku. Ubijen je, kako policija veruje, tokom unapred dogovorenog sastanka.

Kriminalac pod istragom imao je bliske veze sa kriminalnom porodicom Moran, pre nego što su glavni iz te porodice pobijeni, tokom obračuna podzemlja u Melburnu.


Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala Purana, isputuje ubistvo Lesa Sambe, a paralelno vrši istragu oko nameštanja konjičkih trka u Viktoriji. Takođe istražuju da li osobe osumnjičene za umešanost u nameštanje trka, dva meseca posle ubistva Lesa Sambe, mogu da pomognu u razrešenju ubistva.


Policija je ranije raspisala novčanu nagradu u iznosu od milion dolara, kako bi došla do informacija koje bi pomogle u otkrivanju odgovorne osobe za ubistvo Lesa Sambe.


Čovek koji je pod policijskom istragom, u prošlosti je bio suvlasnik konja galopera. Poznat je po svojoj sklonosti alkoholu i drogama.


Pojedini ozbiljni incidenti, zbog kojih je izveden pred sud, dogodili su se kada je bio pod uticajem alkohola ili i alkohola i droge.


Na početku istrage policija je ispitivala i moguću umešanost Denija Nikolića, koji je od samog početka to odlučno negirao. Članovi Jedinice za krvne delikte putovali su i na Gold Kost, kako bi tamo u aprilu prošle godine, ispitali trenera konja Džona Nikolića, inače Denijevog rođenog brata.


Obojica su kasnije bila umešana u skandal oko nameštanja rezultata konjskih trka, koji se odnosi na trke održane u Krenbournu nedugo posle ubistva Lesa Sambe.
Istraga o umešanosti kriminalaca u ubistvo Lesa Sambe, pokrenuta je nakon što su detektivi dobili nove informacije, a nakon što je istragu preuzela Jedinica Purana. Međutim, policija nije želela da komentariše spekulacije koje su se pojavile u javnosti. U ovom trenutku istraga je u toku, zbog čega policija Viktorije ne može da daje komentare oko potencijalnog osumnjičenog ili osobe od interesa za istragu Ó izjavila je predstavnica policije.


Osobe koje poseduju informacije oko ubistva Lesa Sambe trebalo bi da se jave službi Crime Stoppers na 1800 333 000.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online