Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2012.
16:47
Smedia A

Koje zemlje najbolje prihvataju doseljenike?

Magazin Forbs je napravio listu najprijateljskijih zemalja u 2012. godini. Prva na listi su Kajmanska ostrva, na drugom je Australija, a na trećem Velika Britanija. To su tri nacije gde je najlakše da se sprijateljite sa ljudima, da naučite jezik i da se uklopite u novu zajednicu i kulturu. Na poslednjem mestu je Malezija.

Kajmanska ostrva - raj za odmor, ali i život: nema poreza i doprinosa na plate, sunce sija cele godine i mali je procenat kriminala
 

Idemo redom. Prva na listi - Kajmanska ostrva, za koja kažu da su raj za doseljenike. Tamo nema poreza i doprinosa na plate, sunce sija cele godine i mali je procenat kriminala. Većina onih koji dođu na Kajmanska ostrva odluče da tu zauvek i ostanu.

Drugo mesto pripada Australiji - zemlji koja rado prihvata doseljenike i omogućava im da se lako i jednostavno prilagode. Klima je povoljna, a Australijanci su toliko ljubazni da je sasvim lako uklopiti se.

Australija - zemlja koja rado prihvata doseljenike: klima je povoljna, a Australijanci su toliko ljubazni da je sasvim lako uklopiti se
 


Većina može kao buduću domovinu da izabere i Veliku Britaniju, jer je tamo je lako uklopiti se u lokalnu zajednicu.


Četvrta na listi je Kanada. Istraživanja pokazuju da je u Kanadi najbolje odgajati decu, i da je to zemlja koja omogućava onima koji se dosele da se brzo priviknu na nov način života i da se uklope u zajednicu.

Peta pozicija pripala je Novom Zelandu. Oni koji se dosele brzo pronalaze posao, upoznaju kulturu i sklapaju prijateljstva.

Amerika je na 7. mestu

Španija je na šestoj poziciji. Uprkos ekonomskoj krizi, u Španiju se doseljavaju mnogi. Prvo što moraju da urade jeste da savladaju jezik, da bi se što lakše uklopili u zajednicu.

Obećana zemlja i sedma na listi je i Amerika. Istraživanja pokazuju da je više od 60% doseljenika istaklo da im se životni standard poboljšao otkako su stigli u SAD. Više od 40% istaklo je da su lako sklapali prijateljstva, a više od 70% doseljenika želi zauvek da ostane u SAD.

Osmi na listi – Bermudi. Blaga klima, dobar životni standard i prijateljski nastrojeni meštani san su svakoga. Ipak Bermudi su raj samo za bogatije doseljenike.

Južna Afrika je deveta na listi. Ona je zbog dobre zdravstvene zaštite, blage klime i jednostavnosti zasluženo ušla među prvih deset zemalja koje doseljenici jednostavno prihvataju kao svoj novi dom.

Deseta na listi je Malezija. Poziciju je zavredele zbog dobrog kvaliteta života, iako je doseljenicima teže da se uklope zbog toga što ne znaju jezik.

Meksiko je na 11. poziciji. U Meksiku će se dobro snaći bankari, i oni koji imaju iskustva u sektoru osiguranja i finansija. Meštani su srdačni, zemlja ima bogato kulturno nasleđe i blagu klimu.

Na Forbesovoj listi našli su se i Nemačka, Bahrein, Kina i Singapur.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online