Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 26.10.2012.
12:34
B. B. - Vesti A

Šiptarski klan trgovao robinjama

Oko 150 policajaca, koji su učestvovali u koordiniranoj raciji u Baden-Virtembergu, Hesenu i Donjoj Saksoniji, izvršilo je u utorak pretres u ukupno 14 stanova širom ovih pokrajina, čime je prekinut lanac trgovine devojčicama i mladim devojkama.

Klan sa Kosova prokrijumčario 50 devojaka i devojčica
 

Akcija je bila uperena protiv 22 osobe starosti od 18 do 60 godina, među kojima su i četiri žene, protiv kojih je državno tužilaštvo u Konstancu pokrenulo istragu zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima, fizičkim zlostavljanjem, silovanjem i lišavanjem slobode.U oblasti Zingen su uhapšene četiri osumnjičene osobe, koje se trenutno nalaze u istražnom zatvoru.

Pretres 11 stanova

U širokoj akciji policije pročešljano je ukupno 11 stanova u okruzima Konstanc, Rems-Mur, kao i u Štutgartu i Hajdelbergu. U Hesenu je pretres izvršen u dva stana u okrugu Švalm-Eder, a u Donjoj Saksoniji u jednom apartmanu u okrugu Kukshafen. Pri tome je zaplenjen brojni dokazni materijal, između ostalog 27.000 evra, kao i više kompjutera i nosača podataka. Policijske racije je takođe bilo i u Francuskoj (Valdaho, Meh i Nansi) , kao i u Belgiji.

Kako navodi "Špigl", radi se o porodičnom klanu sa Kosova, koji je ilegalno prokrijumčario oko 50 devojčica i devojaka preko Italije u Francusku, Nemačku, Belgiju i Skandinaviju. Žrtve, koje pretežno potiču sa Kosova, ali i iz drugih država bivše Jugoslavije, prebacivane su preko granice sa lažnim pasošima ili dokumentima drugih članova ovog klana.


U porodicama , gde su primane, iskorišćavani su njihova bespomoćnost i nedostatak socijalnih kontakata, tako da su devojčice držane zatvorene i bez novčane nadoknade radile kućne poslove, kaže se u saopštenju policije. Stan su smele da napuštaju samo uz nadzor članova familije.


Policija je ušla u trag ovom klanu kada je u septembru 2011. godine izvršen pretres jednog stana u okrugu Konstance. Službenicima je tada upala u oči 15-godišnja devojčica, koja je u početku iz straha navela da se dobrovoljno nalazi kod ove porodice. U daljoj istrazi se, međutim, ispostavilo da je devojčica protiv svoje volje držana u stanu i očigledno bila fizički i seksualno zlostavljana.

Istraga širom Evrope: U Nemačkoj prekinut lanac trgovine ljudima
 


"Tokom pretresa stanova u više pokrajina, kao i u Francuskoj i Belgiji, policija je u okrugu Eslingen oslobodila jednu 14-godišnju devojčicu i predala je organizaciji za zaštitu žrtava", saopštila je kriminalistička služba u Štutgartu.

POVEZANE VESTI

Petak 26.10.2012. 13:21
. . . STAVITI POD NOS ŠVAPSKIM PROMOTORIMA I BEZBROJNIM PODRZIVACIMA ( npr. smešnom ministru spoljnih poslova G. Vestervele-u kao i kancelarki A. Merkel ) DIVLJIH ŠIPTARSKIH PLEMENA I NA SRPSKOM KOSOVU, da najzad pokusaju da priznaju svoju destruktivno-zlocinacku ulogu u globalnom jugoslovenskom i posebno kosovskom konfliktu, bez obzira na inace prioritetnu ulogu Nemacke u ekonomskim poslovima sa inace ponizenom i - DA SE NIKADA NE ZABORAVI A JOS MANJE OPROSTI - globalno ruiniranom Srbijom.
Petak 26.10.2012. 19:23
Ма да ли је могуће да су то њихови недужни шиптари урадили?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online