Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 12.10.2012.
03:52
RTS A

Jeremić: UN moraju da se menjaju, da bi menjale svet nabolje

"Svet iz dana u dan menja, a brzina promena nije zabeležena u istoriji i nadmašuje tempo kojim se dešavaju promene u UN", rekao je predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, dodajući da Svetska organizacija mora da pronađe snagu da se menja.

Vuk Jeremić: Uverenja ne vrede ništa ako se ne pretvore u dela
 

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić rekao je da svet iz dana u dan postaje sve više nepredvidljiv i promenjiv politički, ekonomski i tehnološki, a brzina kojom se stvari menjaju nije zabeležena u istoriji i u velikoj meri nadmašuje tempo kojim se dešavaju promene u UN.


Govoreći u Njujorku na sednici posvećenoj primeni rezolucija UN i revitalizaciji rada Generalne skupštine, Jeremić je istakao da Generalna skupština mora pronaći snagu da se menja, kako bi i ubuduće mogla da menja svet nabolje.


"Plašim se da smo suočeni sa izborom: ili ćemo se prilagoditi novim vremenima, ili ćemo i dalje kaskati i posmatrati kako se jaz između naših obaveza i mogućnosti iz dana u dan povećava", rekao je Jeremić.


Predsednik Generalne skupštine UN je istakao da ne zagovara ni ishitrene poteze, ni revoluciju, ali pokušava da ukaže na hitnost rešavaja problema.


"Imam ogromno poverenje u Ujedinjene nacije", istakao je Jeremić, dodajući da su one najveći humanistički projekat 20. veka.


"Čvrsto verujem da UN to treba da bude i u 21. veku, ali to se ne podrazumeva samo po sebi, već će biti neophodni smeli koraci. Uveren sam da svi želimo da revitalizujemo i ojačamo autoritet Generalne skupštine, ali uverenja ne vrede ništa ako se ne pretvore u dela", naglasio je Jeremić.


Sada je, kako je rekao, na članicama UN da odluče kako dalje. Predsednik Generalne skupštine pozvao je na kraju sve članice da hrabro pristupe revitalizaciji te institucije, kako bi ona mogla da ostane "centar za usklađivanje delovanja nacija", što je zapisano u Povelji UN.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 03:58
UN da menjaju svet na bolje...?! Nisu u stanju da promene fikuse na recepciji i prijavnici, nego ce svet da menjaju.. I oko cega su nacije "ujedinjene"? Bilo bi lepo da se raspusti to smece, rasteraju "ambasadori" i masivni cinovnicki aparat, nije to ni za Q.
Petak 12.10.2012. 08:53
Ko uopšte sluša Jeremića?
Petak 12.10.2012. 09:36
ovaj zelenoperomuizznatevecodaklevisi radi za racun amerike ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online