Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 10.10.2012.
13:41
Alo A

Jermenski ekstremisti traže zabranu "Parade"

Jermenski ekstremisti protestovali su ispred nemačke ambasade u Jerevanu kako bi se zabranila projekcija srpskog filma "Parada". Učesnici protesta su "Paradu" nazvali "perverznim filmom o gej pravima".

Protest u glavnom gradu Jeremanu zbog prikazivanja "Parade"
 

Prikazivanje "Parade", koje je zakazano za 15. i 16 oktobar, deo je velike akcije Nemačke ambasade i predstavništva Evropske unije čiji je cilj promocija tolerancije i smanjenja diskriminacije u Jermeniji. Projekcija bi trebalo da bude održana u jerevanskom lutkarskom pozorištu, koje je ranije bilo domaćin filmskim festivalima i rok koncertima.

Palili gejeve


Organizacija "Hajazn Unija" je prvoosumnjičena za podmetanje požara u jednom jerevanskom gej klubu i napade na njenog vlasnika koji je zbog toga bio prinuđen da traži azil u Švedskoj. Ova grupa je takođe napala Jerevansku Paradu različitosti u maju, dobacujući im "Pederi, marš iz zemlje".

Ekstremistička desničarska organizacija "Hajazn Unija" pokrenula je akciju alarmiranja javnosti o ovom događaju kao "gej propagandi za decu". Organizacija je na protestu ispred nemačke ambasade zahtevala da se projekcija otkaže. Njih je predvodio jermenski bloger Tigran Kočarijan, poznatiji kao Slon.


"Prikazivanje ovog filma u lutkarskom pozorištu je neprihvatljivo. Kao roditelj Jermen, ja sam protiv toga, protiv kvarenja naše dece", piše u Kočarijanovom blogu. U zvaničnom saopštenju "Hajazn Unije" piše da je prikazivanje "Parade" nastavak napada Evropske unije na Jermeniju sa "nemoralnom propagandom".

Upravnik pozorišta, Ruben Babajan, zauzeo se za pojekciju Dragojevićevog filma. "Ovo je igrani film, koji je uspešno prikazan na mnogim festivalima. Prema ovoj logici, onda možemo da zabranimo sve filmove Sergeja Parajanova (koji je u SSSR svojevremeno osuđen zbog homoseksualnosti). Moramo da se odlučimo, da li ćemo da budemo kao Iran i da budemo srećni zbog toga ili ćemo da shvatimo da postoje stvari poput tolerancije, filmova i umetnosti", rekao je on.

Sreda 10.10.2012. 14:56
Postovana redakcijo nije to Srpski film nego film Srpskih izroda, pedera i poshtovalaca njihovog pederluka. ZNACI NIJE SRPSKI FILM jer ovi koje sam nabrojao nemaju ama bas nista ni sa Srpskom Pravoslavnom vjerom, niti tradicijom a niti kulturom jer na to sve oni godinama pljuju. IZRODI su to nista drugo i nezovite ih Srbima jer time vrijedjate i ponizhavate Srpski narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online