Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.10.2012.
17:41
Kurir A

Srpska baka blokirala Strazbur

Baka Milja Bjelajac iz Novog Sada obratila se Međunarodnom sudu pravde u Strazburu zato što krov na njenoj zgradi, uprkos odluci inspekcije, nje popravljen. Njen slučaj razmatralo je šest sudija, uključujući i predsednika suda, zbog čega je blokirano oko 160.000 predmeta iz cele Evrope.

Milja Bjelajac: Hoće da joj poprave krov i tačka!

Milja Bjelajac (67), nemoćna starica iz Novog Sada, bukvalno je razbesnela evropsku javnost jer je procenjeno da je upravo njen slučaj krova koji prokišnjava "blokirao" Međunarodni sud pravde u Strazburu i time blokirao oko 160.000 predmeta iz cele Evrope.

Histeriju u vezi sa slučajem bake Milje dodatno je pojačao tiražni britanski dnevnik "Dejli mejl", koji se u sarkastičnom tekstu pod naslovom "Ludilo ljudskih prava" zapitao zašto je šest sudija, uključujući i predsednika suda, razmatralo njen slučaj, iako je problem zbog kojeg je sve krenulo rešen pre šest godina! Naime, Milja se još 1999. obratila nadležnim inspekcijama zbog prokišnjavanja krova u zgradi u Ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu.

"Posle ispitivanja zaključeno je da su uslovi u stanu opasni po život i predložena hitna rekonstrukcija kompletnog krova. Pored brojnih rešenja nadležnih institucija, kao i pravosnažne presude suda u Novom Sadu, krov nije popravljen, već samo zakrpljen. To me je iznerviralo i odlučila sam da pravdu zatražim preko suda u Strazburu", kaže Milja, koja kao stopostotni invalid živi u državnom stanu.

Ona napominje da je sa sudom u Stra­z­bu­ru kontaktirala potpuno sama, bez stručne pomoći advokata. "Napisala sam kratko pismo i poslala ga Međunarodnom sudu. Nisam imala nikakvu adresu, a nisam ni znala gde se tačno nalazi. Pismo je ipak stiglo na pravu adresu, a iz Strazbura su me ubrzo obavestili da će moj slučaj uzeti u razmatranje", objašnjava Milja.

Iako je 2007. krov na zgradi delimično popravljen, Milja je insistirala da se on kompletno adaptira i da joj se isplati višemilionska šteta koju je pretrpela zbog vlage. Sud je 18. septembra 2012. presudio da su Miljina ljudska prava ugrožena zbog kašnjenja popravke krova i naložili Republici Srbiji da postupi po ranije donetoj pravosnažnoj presudi.

Subota 06.10.2012. 17:41
Удри БАБА !!! Село гори, а баба се чешља... :))))
Subota 06.10.2012. 19:18
Treba zabraniti da gradjani Srbije tuze u Strazburu nasu lepu Srbiju. Treba da tuzimo Srbiju u Moskvi ako vec tuzimo. Ziveo Putin!
Nedelja 07.10.2012. 10:06
Srbija ima da bankrotira, dok joj stignu sve presude iz Strazbura, koje su uglavnom novčane nadoknade, Velike, za naše uslove.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online