Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.08.2012.
12:37
Beta A

Klint Istvud bi da prekolje Obamu?

Američki glumac i reditelj Klint Istvud izazvao je brojne kritike pošto je na Floridi na završnoj konvenciji Republikanske partije izveo zamišljeni dijalog sa predsednkom SAD Barakom Obamom, tokom kojeg je pokazao znak koji asocira na klanje, odnosno prešao je prstom preko grla.

Ako neko ne radi posao morate da ga uklonite, rekao Klint Istvud i napravio gest koji sugeriše na klanje
 

Reagujući na sinoćni performans u kojem je Istvud izveo "dijalog" sa Obamom tako što se 15 minuta obraćao praznoj stolici, američki predsednik je na svom zvaničnim nalogu na društvenoj mreži Tviter napisao "Ta stolica je zauzeta".

Američki filmski kritičar i scenarista Rodžer Ebert je naveo da je Klint Istvud delovao "tužno i patetično". "Nije trebalo da sebi to uradi. To je nedostojno njega", napisao je Ebert.

Američki novinar Hauard Kurc napisao je da je Klintonov perfomans bio "najčudnija" konvencija koju je ikada video.

Izborni štab Mita Romnija odmah je reagovao na kritike zbog Instvudovog peformansa. "Suditi o jednoj američkoj ikoni kao što je Klint Istvud kroz politčku prizmu ne može da funkcioniše. Njegovo slobodno izvođenje razlikuje se od političkog govora i publici se to dopalo", rekao je jedan portparol izbornog štaba Mita Romnija.

Mit Romni sinoć je na završnoj konvenciji svoje partije u Tampi na Floridi prihavatio partijsku nominaciju na predsedničkom izborima u SAD 6. novembra.

 
Petak 31.08.2012. 13:25
Amerikanci i demokratija, ovi koji u publici odusevljeno tapsu i masu zastavama dobijaju po 200$, oni napred 100 puta vise, a nadahnuti govornik za onakav gest vec zasluzi milionce. Sve u svemu promil stanovnistva koji se navodno zanima, dok je ogromnoj vecini u sustini svejedno, nista se nece time ionako sustinski promeniti. Gledam tog oronulog matorog coveka, cije filmove jos ponekad rado pogledam, i pitam se da li je moguce da je tako brzo zaradjene pare stuckao pa mora da se ovako srozava?
Subota 01.09.2012. 09:56
klint Istvud je legenda. Obama to njie.
Petak 31.08.2012. 20:47
Uopste ne razumijem neke koji ga cijene kao glumca,,shta je ta budaletina pokazao osim shto je cijelo vrijeme u skoro svakom filmu cutao,,,bolje bi mu bilo da se ponasha tako i u javnom zivotu,,jer neb znali da je rodjeni idiot,,da sam na Obaminom mjestu ,,tuzio bi ga za podstrekivanje na ubistvo..a to bi ujedno bio najbolji marketing ,,pokazujuci republikance kako pljeshcu,,,banda ubica na jednom mjestu..mislim,,ni republikanci nisu bash neshto razlichitiji,,,al jebga takva je zemlja,,puna ljudi ispranih mozgova,,,dodushe ima i onih drugih,,,samo im se ne pridaje nikakva medijska paznja,,Ron Paul,,jedini normalan od svih kandidata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online