Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.08.2012.
04:10
Vestionline A

Tukao do smrti zeta Srbina

Bojan Žigić (26), koga je u čikaškom predgrađu Grandž park na smrt pretukao očuh njegove verenice Karl Spoeri (55), sahranjen je na pravoslavnom groblju Nova Gračanica kod tog grada.

SIROČE ODMALENA: Luka sa Bojanom i Erikom
 


Spoeri je Žigiću u dvorištu naneo teške povrede glave, na šta mu zet nijednom nije uzvratio. Žigić, koji je za sobom ostavio tromesečnog sina Luku, prevezen je u komi s oštećenjima mozga u bolnicu i nije se budio nakon operacije. Kako mu je nije bilo spasa, lekari su odlučili da ga isključe s aparata.

Pomagao tasta


Erika kaže da njena majka brani Karla Spoerija i priča besmislice kako im nije rekla da se isele, nego da počnu da plaćaju kiriju.


- Zaboravlja da smo plaćali račune i hranu za sve nas. Pomogli smo da kupe božićne poklone za moje četiri mlađe sestre, koje su njena i Karlova deca. Bojan je jedini koji im je pomagao kad su zapali u finansijske probleme pre četiri godine. Bio je najbolja osoba koju sam poznavala, dao bi i poslednji dolar iz džepa - ispričala je Erika.


Eriki polomio ruku


Erika Spoeri proslavila je 24. rođendan prvi put sama posle decenije zabavljanja sa Bojanom. Žigići su se u SAD doselili 2000, a kada je Erika imala 17 godina, očuh joj je polomio ruku. Preselila kod porodice Žigić, a potom su iznajmili stan. Godinama su pokušavali da dobiju dete.


- Bojan mi je jedini dečko u životu i najbolji prijatelj. Kada se Luka rodio bio je presrećan i planirali smo da se venčamo u oktobru, ali to se neće desiti - ispričala je Erika.

Erika Spoer, Bojanova verenica, kaže da je te noći radio do 3.30 ujutro. Karl se razbesneo kad je došao kući i video da spava iako je 15 sati. Zgrabio ga je za vrat, udario u lice i išutirao napolje. Pretio je: "Obećavam ti, dete će vam ostati siroče!"


- Moja majka je Bojanu poručila da se odmah iselimo. Bojan je otišao kod svojih i vratio se dva sata kasnije s kamionom i petoricom prijatelja. Sve smo spakovali i spremala sam Luki flašicu s mlekom kad se Karl vratio s posla. Čula sam sestrin vrisak i pogledala kroz prozor. Karl ga je dva puta udario u glavu, a potom mu tresnuo mu glavu o branik automobila. Istrčala sam kroz staklo na vratima. Kad sam došla do Bojana, krv mu je curila iz usta i očiju. Tresao se, teturao, pokušavao da dođe do daha. Karl me je mirno pogledao i rekao: "Neka umre! Nije vredan da živi!" - ispričala je policiji Erika koja je zaradila 20 šavova od stakla.


Policija je Bojana bez svesti našla na travnjaku ispred Karlove kuće. U bolnici je operisan kako bi se smanjio pritisak i krvarenje na mozgu, ali se mladić nažalost nije budio iz kome.


Karl Spoeri hapšen je zbog do sada zbog nasilja tri puta. Sada je optužen za ubistvo prvog stepena. Sudija je odredio kauciju od pet miliona, pa je smanjio na 250.000 dolara, ali je Spoeri do sada sakupio samo 10.000.


Spoerijev advokat Džejms Čiz izjavio je da se on iskreno kaje i da nije imao nameru da ubije zeta, ali Erika misli drugačije.


- Moj sin neće imati oca zbog Karla, koji nam je upropastio živote. Bojan je bio veoma dobar momak. Preselili smo se kod majke i Karla u decembru prošle godine kada sam zatrudnela. Morala sam da napustim posao i želeli smo da uštedimo za venčanje. Bojan je bio vozač kamiona pet dana u nedelji, i to po 16 sati dnevno da bi nam sve obezbedio - kaže Erika.

POVEZANE VESTI

Petak 31.08.2012. 07:57
Ovom patološkom siledžiji treba suditi za trostruko ubistvo - ubio je Bojana, ubio je Lukinog oca i muža negove majke. Neka Gospod Bojanu podari rajski spokoj napaćene mu duše. Amin
Petak 31.08.2012. 06:54
Kriza stanovanja. Niko ne treba da živi sa nasilnim ljudima, neka žive sami.
Petak 31.08.2012. 11:30
Jezivo...iz teksta se vidi da je on bio ocuh ovoj njegovj verenici i moze se izvesti zakljucak da se "palio" na nju i bio ljubomoran na Bojana...jer samo ljubomoran covek ima toliki gnev prema suparniku...pa jos eto i neki srbin...ko zna sta mu se vrzmalo po ludoj glavi...Bojan neka mu je laka zemlja je samo trebao biti vise oprezan...Ali covek kome na pamet ne pada da nekog povredi ili ubije uvek polazi od sebe...da on to nikad ne bi...zato i toliko tragedija...zao mi je najvise njegove majke ako je ima...da joj neko tako ubije dete...monstrumu dozivotnu robiju ako ima pravde...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online