Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 07.08.2012.
13:50
Beta A

Tužilac traži tri godine zatvora za ruske pankerke

Moskovsko tužilaštvo zatražilo je u utorak da se tri članice ruske pank grupe "Pusi Rajot" osude na po tri godine zatvora, zbog huliganstva. Grupa je u februaru, uoči predsedničkih izbora u glavnom Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, izvela akciju u kojoj je otpevala pesmu "Bogorodice, progoni Putina".

Tužilaštvo zahteva strogu kaznu za ruske pankerke: Jedna od članica "Pusi rajot"
 

Posle toga tri članice ruske pank grupe su uhapšene i sve vreme su u pritvoru, dok je suđenje u toku. One odbijaju krivicu, navodeći da nisu nemeravale da povrede osećanja vernika, već da su istupile protiv suvišnog zbližavanja Ruske pravoslavne crkve i vlasti.

Tužilac je objašnjavajući predlog o trogodišnjoj zatvorskoj kazni naveo da su se članice pank grupe pojavile u hramu u "krajnje neodgovarajućoj odeći, u izazovnim haljinama jarkih boja", a da je njihovo ponašanje bilo "vulgarno, izazivajuće i  cinično".

Predsednica nevladine Helsinške organizacije za zaštitu ljudskih prava Ljudmila Aleksejeva izrazila je nadu da sudija neće pozitivno odgovoriti na zahtev tužilaštva i da će devojke osloboditi.

"Poludeli su. Ako ih optuže, to će biti sramota i za državu i za Rusku pravoslavnu crkvu", rekla e Aleksejeva.

Podrška sa svih strana, u odbranu stala i Madona

 

Pop-zvezda Madona, koja večeras ima koncert u Moskvi izjavila je novinarima da se nada će devojke uskoro biti oslobođene.

 

"Celi život sam bila protiv cenzure i borila sam se za slobodu reči. Nadam se da će sudija biti milostiv, da ih neće osuditi  i da će uskoro biti oslobođene", navela je.

 

Devojke iz Pusi rajot ranije su podržali glumac Deni De Vito, grupe
"Hu" (The Who), "Palp" (Pulp), "Pet šop bojz" (Pet Shop Boys), Stiven Fraj, Sting, "Red hot čili pepers" (Red Hot Ćili Peppers), Franc Ferdinand, Piter Gebriel, Feit no mor (Faith No More), Nina Hagen.

    

Predsednik Rusije Vladimir Putin je početkom avgusta novinarima izjavio da u akciji tri devojke "ne vidi ništa dobro", ali da "ih baš tako strogo ne treba osuditi".


"Da su devojke bile, na primer u Izraelu, i tamo nešto oskrnavile, odatle ne bi izašle", rekao je Putin.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 13:59
Ово је преблага казна ! Да су ово извеле у џамији или синагоги не би живе изашле одатле . А погледајте ко је само стао у њихову одбрану , све сами дегенерици и олош ...
Utorak 07.08.2012. 13:57
Malo je tri godine,ja bi duplirao to.
Utorak 07.08.2012. 21:58
Ajde madona mojne kakis, da vidim tebe da u odskakutas u najvecu katolicku crkvu u americi, da se obuces u neku rascupanu i oskudnu odecu i da pevas " Isuse izbavi nas od Obame" kako bi prosla??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online