Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2012.
08:48
Vesti A

Karlos patio od halucinacija?

Dan posle pokolja u kojem su ubijeni njegovi roditelji i brat, Huga Novosadeka rano ujutro posetila je policija. Troje uniformisanih policajaca su tražili da identifikuje oca Pabla (71), majku Olgu (62) i brata Raula (42), nastradale u kući u sidnejskom Sent Džons Parku, s više uboda vojničkim nožem u nedelju rano ujutro.

Pablo Novosadek za klupskim roštiljem
 

Hugov polubrat Karlos Lopez (44), sin iz prvog braka njihove majke, u međuvremenu je optužen za trostruko ubistvo i ostaje pod policijskom stražom u bolnici gde je prevezen s ranama za koje se veruje da ih je sam naneo. Uhapšen je na mestu zločina, a u jednoj od spavaćih soba stana u ulici Melburn nađen je vojnički nož dug 40 centimetara. Krvi je bilo u čitavom stanu.


Kao jedinom preživelom članu familije koji je bio na raspolaganju, Hugo je morao da ode u mrtvačnicu u Glib i identifikuju tela žrtava. Drugi sin nastradalog para Džon Pol (ili Huan Paolo) na odmoru je u inostranstvu.

Negovao Raula

Dva brata, Karlos i Raul, bili su posebno bliski. Pošto je Raul imao nesreću na poslu radeći kao vozač viljuškara, Lopez je postao njegov negovatelj.
- Karlos je proveo ceo život pazeći Raula. Uvek je govorio da je Raul prvi - kazao je jedan prijatelj nesrećne porodice.

 

Dobrotvorno veče u Smotfildu

Fudbalski klub gde je Pablo provodio nedelje, u petak drži dobrotvorno veče u Smotfildu za preostale članove familije Novosadek.
Lusi Tamaho iz kluba kaže da je Pablo, inače deda dva unuka, proveo subotu uveče, neposredno pre nego što je ubijen, pomažući klubu i njihovim članovima i oni sada žele da pokažu svoju zahvalnost prema njemu.

Hugo i njegova žena Karina obavešteni su o ubistvu još u nedelju, nedugo pošto je policija odgovorila na poziv na telefonski broj za hitne slučajeve i došla u stambenu zgradu u Sent Džons Parku.


Kako saznaju mediji, Hugo poslednjih godina nije bio u češćim kontaktima s roditeljima i polubratom.


Kako je izjavio detektiv-inspektor Mik Viling, oni su i u utorak dalje pretraživali mesto zločina, povezujući činjenice, ali da je već stvorena slika pokazuje da je došlo da žestokog sukoba.


- Mesto je bilo prizor užasnih okolnosti i strašna slika za širu familiju, kao i za osoblje hitnih službi koje je odgovorilo na poziv - rekao je inspektor.


Šokiran je bio i policijski komesar Endrju Skipioni:


- Kao svaki Australijanac, ja sam šokiran. Nažalost, prečesto se suočavamo s ovakvim događajima.


Posle trostrukog ubistva, saznalo se da su prijatelji upozoravali porodicu Novosadek, više meseci ranije, da se čini da im sin halucinira.


Jedan prijatelj koji je tražio da mu se ne objavi ime kazao je novinarima da je nedavno upozorio Novosadeka da se čini da se Lopez "ponaša kao ludak". Lopez je tvrdio kako vanzemaljci dolaze da očiste Zemlju i da je on s njima u kontaktu preko interneta.


Pomenuti prijatelj vozio sa s Lopezom i sve vreme ga slušao kako priča o vanzemaljcima. Kad je Pablu izneo svoju zabrinutost, ovaj mu je odgovorio: "Ne budi smešan."


Prijatelji familije kazali su izveštaču "Heralda" da je Lopez, koji je nedavno napustio posao, razvio bolesno interesovanje za NLO i vanzemaljce. 

 

Poštovani u Triglav pantersima

Bračni par Novosadek stigao je iz Argentine 1981. sa četiri sina. Do sada su već dobili i unuke, i bili veoma popularni i poštovani u slovenačkom klubu Triglav panters u Sent Džons Parku, gde je Pablo igrao boće sa članovima lokalne zajednice, dakle ljudima iz svoje stare domovine, odakle je otišao u Argentinu.
- Ne mogu da poverujem da bi iko mogao da ima ikakvog razloga da ovo učini Pablu i njegovoj familiji - rekla je za "Sidnej morning herald" Marta Magajna, prijateljica iz slovenačke zajednice.

 

Prijatelji u suzama

Koji sat pre nego što je ubijen, penzionisani šef kuhinje Pablo Novosadek kuvao je za proslavu na skupu južnoameričke zajednice u Smitfildu. Oduševljen jelom, njegov stari prijatelj Karlos Aravena pozvao ga je u goste na čašicu viskija.
- Odgovorio mi je "Karlose, jednog od narednih dana doći ću ti u posetu." Sada se to više neće dogoditi - rekao je plačući Aravena novinarima.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online