Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 01.08.2012.
01:52
Beta A

SAD: Kosovo i mi sarađujemo u pitanjima terorizma

Ne, ne misli se da Kosovo i SAD sarađuju kao teroristi ili sa teroristima, ne daj Bože, nego je takozvana vlada Kosova tokom 2011. godine navodno nastavila da sarađuje sa SAD u pitanjima povezanim s terorizmom, dok situacija na severu Kosova otežava Prištini da sprovodi svoju vlast na tom prostoru, piše u godišnjem izveštaju Stejt departmenta o borbi protiv terorizma u svetu.

Da ne bude zabune - nisu teroristi, nego protiv terorista: SAD i Kosovo

U izveštaju objavljenom u utorak, u kojem se Kosovo navodi kao posebna država, piše i da su vlasi u Prištini unapredile zakon o borbi protiv terorizma i da bi zakonima donetim krajem prošle godine trebalo da bude pojačana saradnja kosovskih službi u boljoj kontroli granice.


"Bezbednosna i politička situacija na severu Kosova ograničila je mogućnosti vlade da sprovede vlast u toj oblasti", piše u izveštaju i dodaje da na severu Kosova odgovornost za bezbednost i jačanje vladavine prava imaju Kfor i Euleks.


U izveštaju se navodi da Beograd i Priština međusobno ne sarađuju u borbi protiv terorizma, ali da Euleks posreduje u nekim bezbednosnim pitanjima.


Zakon o kontroli granice bi trebalo da poboljša saradnju Kosova s državama u regionu i poveća mogućnosti vlade u sprovođenju zakona, piše u izveštaju Stejt departmenta.


"Kada bude donet i sproveden, Zakon o kontroli granice uspostaviće centar za integrisano upravljanje granicom radi jačanja saradnje vladinih odeljenja, a od aviokompanija koje rade na Kosovu zahtevaće da unapred daju podatke o putnicima", navodi se u izveštaju.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.08.2012. 02:21
Profesionalizacijom uništena vojska Srbije, uskoro bez rezervnog sastava jer služenje vojnog roka nije obavezno, postaje lak plen da se namire srpskim teritorijama okolni narodi, a i u samoj Srbiji separatizam dobije finale u stvaranju paradržavnih regiona. Srbija je po svojoj veličini sama po sebi region, a dalje razbijanje Srbije upravo jeste cilj srpskih neprijatelja da se prvo stvore „ujedinjeni“, a ubrzo i razjedinjeni, međusobno suprotstavljeni regioni.
Sreda 01.08.2012. 02:40
Sve ovo što se dešava na Kosmetu je pre svega rezultat “dogovora” prištinskih zlikovaca i ratnih zločinaca sa nazovi srpskim vlastodršcima. Bilo kakav “dogovor” zapad i šiptari će tumačiti kako oni hoće, jer je poznato da za zapad nikakvi dogovori jednostavno nisu mogući. Nikakav dogovor u vezi Srbije zapad nije ispoštovao.
Sreda 01.08.2012. 03:50
saradjuju tako da rerorisu posten svijet na Balkanu,,,iskreno,,,obicni ameri i nemaju pojma sta im politicari rade diljem svijeta,,,to sto rade gadovi po svijetu kod kuce im ne pada napamet,,,regrutisu debile i mlade napaljene crnce i hispanjolce za ratove,,pametan amer ne ide u vojsku,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online