Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 08.06.2012.
10:04
Beta A

Čavesu odbrojani dani

Predsednik Svetske banke Robert Zelik ocenio je da su za režim venecuelanskog predsednika Uga Čavesa dani "odbrojani" i da, bez njegove podrške, ni vlade Kube i Nikaragve neće uspeti da ostanu na vlasti.

Za režim venecuelanskog predsednika Uga Čavesa dani su "odbrojani" a i vlade Kube i Nikaragve neće uspeti da ostanu na vlasti
 

"Čavesovi dani su odbrojani. A, ako subvencije Kubi i Nikaragvi prestanu da dolaze, ti režimi će biti u teškoćama. Demokrate Latinske Amerike - levice, centra i desnice" - treba da se prireme", kazao je Zelik u Vašingtonu, na svečanosti povodom 30. godišnjice centra za Interamerički dijalog.

"Pozivi na uspostavljanje demokratije i prestanak zastrašivanja, povratak poštovanju ljudskih prava, pravični izbori i vladavina prava, treba da se upute svim prestonicama", dodao je Zelik.

Čaves: Isus je najveći socijalista u istoriji

Čavesova vlada je glavni saveznik Nikaragve od povratka na vlast levičarskog predsednika Danijela Ortege 2007, a Venecuela, proizvođač nafte i članica OPEK-a, istovremeno Kubi šalje 100.000 barela nafte dnevno.

Zelik, koji će otići sa čela Svetske banke krajem ovog meseca, pozvao je Latinsku Ameriku da iskoristi "priliku" i od američkog kontinenta načini "demokratski" region, prostor za "razvoj i dostojanstvo", a ne "državne udare i kokain".

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 12:55
Sta je babi milo, to joj se i snilo! Tako su sahranili i Fidela Kastra oko 740.000 puta.
Petak 08.06.2012. 11:28
Ta demokratija kako je zamisljaju sveteski lopovi, banksteri, izgleda ovako: 2-5 potkupljenih partija i "demokratski" izabranih vlada koje lazu i zamajavaju pomocu medija masu robova, da bi oni u pozadini mogli da stampaju novac iz vazduha, pozamljuju ga drzavama a koji mi robovi pretvaramo u prave vrednosti mukotrpnim padom placajuci silne poreze i takse koje idu za kamate. Naravno da im hrabri Caves smeta jer ih je direktno nazvao mafijom, jer u Venecueli, kao ni na Kubi i u Nikaragvi, Siriji i Iranu, ne mogu da igraju tu igru. Ali se varaju, oni su procitani i njihova lopovska igra ce puci uskoro.
Petak 08.06.2012. 12:04
Нека Бог поживи Чавеса и остале храбре и слободољубиве државнике! А што се тиче ових западних бандита желим им све најгоре од срца! Неко ко је на десетине милиона људи завио у црно мораће то да искија пре или касније!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online