Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 04.06.2012.
15:45
Blic A

Roditeljima malog Hitlera zauvek oduzeli decu

Bračnom paru Kembel, kojima je centar za socijalni rad u SAD oduzeo četvoro dece, između ostalog i zbog toga što su neku od njih nazvali imenima istaknutih nacista, starateljstvo neće biti vraćeno, odlučio je Viši sud u Nju Džersiju.

Mali Adolf Hitler sa mamom i tatom

Za Hita i Deboru Kembel, neonaciste iz gradića Holand, prvi put se čulo 2009. godine kada je jedna poslastičarnica odbila da ukrasi rođendansku tortu za njihovo najstarije dete, Adolfa Hitlera Kembela, koji danas ima šest godina.

Ubrzo posle incidenta, Adolfa i još dvoje dece Kembelovih, petogodišnju Džoselin Arijevska Nacija (to joj je ime) i godinu dana starijeg Hajnriha Himlera, Centar za socijalni rad oduzeo je roditeljima. Socijalna služba je preuzela starateljstvo i nad najmlađim detetom, novembra 2011. godine, samo nekoliko sati po rođenju.

Debora i Hit traže svoju decu nazad

Sud je 2010. godine presudio da postoji rizik od zlostavljanja i zanemarivanja na osnovu istorije nasilja u toj porodici, preneo je ABC njuz. U sudskim dokumentima piše da je Debora Kembel jednom pozvonila na vrata komšijama u strahu od muža koji je pretio da će je ubiti. Zabeleženo je i da je mali Adolf Hitler Kembel pretio pojedinim ljudima da će ih ubiti.

Posle tri godine spora, sud je doneo odluku da Kembelovi ne mogu imati starateljstvo nad decom. Hit Kembel je poslednji put decu video pre oko godinu dana, a sada je razdvojen od supruge.

Otac spreman da se odrekne nacizma da bi dobio decu nazad

Advokatima u ovom slučaju nije dozvoljeno da daju izjave za medije, ali je Hit Kembel to učinio, rezigniran posle objavljivanja presude. On je istakao da mu deca nisu oduzeta zbog zlostavljanja i zloupotreba, već zbog ubeđenja koje gaje i nacističkih imena koja su dali deci.

"Ako je uslov da se odreknem nacizma, to ću učiniti. Deca su moje srce, duša i moje sve", rekao je Kembel. Porodica, kako je istakao, planira da se žali na presudu.

Nemačka takođe vodi sporove protiv roditelja koji decu odgajaju u duhu nacizma. Pod lupom su se našli roditelji koji decu šalju u letnje kampove gde se veliča lik i delo Adolfa Hitlera, a deca vaspitavaju u duhu nacističkih vrednosti.

Ponedeljak 04.06.2012. 16:02
Exaxaxaxaxaxaxaxaaa Ovo je show.suze mi podjose od smejanja. Mali adolf hitler je pretio ljudima da ce ih ubitixaxaxaxa pa hajnrih himlerxaxaxa trebali su kucetu da daju ime ante pavelic.
Ponedeljak 04.06.2012. 16:38
Vrlo diskutabilna i degutantna tema! Deci je oduzeta šansa da odrastaju uz roditelje,ali s druge strane šta će im takvi skotovi od mame i tate?! Ne kaže se da li su deci promenjena imena,ako nisu čemu presuda?! Nacizam je kao droga, teško se skida sa nje,a svakodnevno odnosi žrtve.
Ponedeljak 04.06.2012. 17:52
Da je "veliki" tj pravi Hitler bio oduzet roditeljima ...na vreme...spaslo bi se na milione života.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online