Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 22.05.2012.
01:43 >> 09:52h
Večernje novosti A

Agent CIA: Bin Laden umro prirodnom smrću

Bivši agent CIA Berkan Jašar izjavio je ruskom Kanalu 1 da je vođa Al Kaide Osama bin Laden umro prirodnom smrću pre pet godina, četiri godine pre nego što je, kako je saopštio Vašington, ubijen u velikoj akciji Sjedinjenih Američkih Država.

Bin Ladena su navodno ubile mornaričke foke
 

Jašar, koji je i turski političar, tvrdi da SAD nisu ubile Bin Ladena.

"U septembru 1992. godine, dok sam boravio u Čečeniji, prvi put sam upoznao čoveka po imenu Bin Laden. Sastanak se odvojao u dvospratnici u Groznom. Na drugom spratu zgrade boravila je porodica gruzijskog predsednika koji je u to vrijeme bio izbačen iz države, a na donjem spratu živeo je Osama", ispričao je Jašar.

On je rekao da je lično poznavao trojicu Bin Ladenovih čuvara i da su bili bliski prijatelji.

Oni su mu, kako je rekao, ispričali da su čuvali Bin Ladena sve do njegove smrti, 26. juna 2006. godine.

"Čak i ako celi svet veruje da je Bin Laden ubijen prošle godine, ja to ne mogu da verujem. Lično sam poznavao trojicu njegovih čuvara, Samija, Mahmuda i Ajuba, koji su bili uz njega do samoga kraja, kada je umro 2006. godine", tvrdi Jašar.

On je takođe rekao da su Bin Ladena sahranila trojica čuvara na planinama u blizini pakistansko-avganistanske granice.

CIA je, kako je rekao, otela jednog od trojice čuvara svega nekoliko dana pre nego što je objavljena informacija o smrti Bin Ladena.

On im je otkrio tačnu lokaciju groba bivšeg vođe Al kaide, rekao je Jašar, prenose agencije.

"Nije se dogodio nikakav napad. Ja poznajem sve američke operacije iznutra: oni su pronašli Bin Ladenov grob, iskopali njegovo telo, a svetu ispričali priču o velikoj akciji i pogubljenju... Predstavili su sve kao svoju veliku pobedu kako bi porezkim obveznicima dokazali da ne plaćaju ogromne svote novca uzalud", ispričao je Jašar.

Vašington je 2. juna prošle godine objavio da je Bin Laden ubijen u velikoj akciji američkih snaga bezbednosti u Pakistanu.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 10:14
Da li uopste ima vise ima nekog da veruje Amerikancima?! Ne verujem im jos od najgore prevare da su prvi bili na Mececu!
Utorak 22.05.2012. 08:30
Башкари се он неким егзотичним острвима...
Utorak 22.05.2012. 03:19
Пуковник Гадафи и Бин Ладен су живи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online