Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.05.2012.
04:52
Vesti A

Podmetnuli mu prostitutke

Federalni poslanik Krejg Tomson tvrdi da mu je iz zavisti nameštena afera sa Sindikatom radnika u zadravstvu (HSU), sa ciljem da bi mu se uništila uspešna politička karijera. On toliko ide daleko, pa naivno tvrdi, da su njegove kolege iz Sindikata znale broj njegove kreditne kartice i vozačke dozvole, pa je gotovo svako mogao da se služi službenom kreditnom karticom sa koje je potrošeno preko pola miliona dolara, između ostalog i na prostituke.

Tvrdi da mu je iz zavisti nameštena afera sa ciljem da bi mu se uništila uspešna politička karijera: Federalni poslanik Krejg Tomson s partnerkom Zoe i ćerkom Matildom
 

- Dugo vremena sam radio sam u veoma nefunkcionalnom sindikatu, kao i 2004. godine, bio sam izložen raznim pretnjama, a jedna od njih je bila da će mi uništiti političku karijeru, zbog čega su mi namestili prostitutke, izjavio je u subotu Krejg Tomson za TV kanal Devet.


Zbog ovog kontroverznog političara ozbiljno je uzdrmana vladina podrška u parlamentu, jer nezavisni poslanici, koji su koalicioni partneri Laburista, traže da se skandal istera na čistac.

Krejg Tomson tvrdi da su mu pretnje ponovljene i 2007. godine.


- Neko je ponovio da je to način da se ubace ljudi u HSU, rekao je Tomson i dodao: - Tokom 2004. godine (pretnje) su bile od jednog službenika sindikata, koji je još uvek angažovan u sindikatu, rekao je Tomson, uz najavu da će o detaljima govoriti u Parlamentu 21. maja.


Televizijski intervju Krejga Tomsona usledio je, odmah nakon što su dnevne novina izdavačke kuće Njuz Limitid objavile da Tomson za podmetanje skandala optužuje bivšeg predsednika HSU sindikata Majkla Vilimasona.


Kako smo pisali Krejg Tomsonu je osumnjičen za ozbiljna krivična dela, u vezi sa zloupotrebom položaja u vreme dok je bio na čelu HSU sindikata u periodu 2002 i 2007 godine. Između više zloupotreba, on se sumnjiči da je zloupotrebljavao finansijska sredstva Sindikata kojima je plaćao usluge prostitutki, putovanja i luksuzni način života.
 

Međutim Tomson, koji u Parlamentu predstavlja birače iz jedinice Dobel, tvrdi da u optužbama nema istine i da se rači o čistoj podmetačini. Upitan da pojasni kako su kreditnom karticom plaćane prostituke, a da su transakcije bile autorizovane njegovim potpisom i podacima sa vozačke dozvole, Tomson tvrdi da je rukovodstvo Sindikata

Platio karticom iz neznanja

Krejg Tomson je 29. aprila suspendovan iz Laburističke partije, a sada sedi među nezavisnim poslanicima koji daju podršku vladi. I pored ozbiljnih optužbi i sve većeg broja dokaza, Tomson insistira da je potpuno nevin.

- To sam već viša puta ponovio, poričem da sam išta nezakonito radio oko stvari zbog kojih me prozivaju, rekao je Tomson ali je priznao da je odobrio autorizaciju plaćanja usluga agenciji za poslovnu partnju, službenom kreditnom karticom, ali da je to uradio iz neznanja.

- Odobrio sam plaćanje tih usluga kreditnom karticom sindikata, međutim jedno je reći da plaćate nešto a drugo da odobravate plaćanje uz posedovanje znanja o kakvom plaćanju se radi. Tvrdim da nisam odobrio plaćanje a da sam sve to znao, pravdao se Tomson.

imalo pristup tim podacima.
 

- Celo rukovodstvo Sindikata je znalo broj moje kreditne kartice, dodao je Tomson. - Broj moje vozačke dozvole je takođe bio dostupan, rekao je kontroverzni političar.
Prozvani političar takođe tvrdi da je izveštaj o zloupotrebama, koji se sastavila arbitražna komisija za radne odnose (Fair Njork Australia) sačinjen na osnovu izjava zaposlenih u HSU sindikatu, među kojima su i oni koji su odgovorni za podmetanje skandala.
 

- Ima puno dokaza koji će biti prihvaćeni na sudu, rekao je Tomson.
Za lidera opozicije objašnjenje Krejga Tomsona o njegovoj navodnoj zloupotrebi sredstava sindikata je neverovatno, a kako tvrdi njemu još jedino veruje premijerka Džulija Gilard, koja očajnički pokušava da zadrži njegovu podršku zbog većine u Parlamentu.
 

Ministar privrede Krejg Emerson zatražio je da se nadležnima dozvoli mogućnost da ispitaju optužbe protiv Tomsona, a optužio je opoziciju da želi da pokušava da bude sudija i porotnik u ovom slučaju. On je istakao kako Tomson može da bude u parlamentu jer još uvek nije optužen a da istraga još uvek nije ni završena.
 

- Dozvolimo nezavisnim službama, da li se radi o policiji ili nekoj drugoj službi, da ispitaju optužbe i da rade svoj posao. Nema potrebe da parlament glasa o poverenju Tomsonu, kao što to traži Abot, rekao je ministar privrede za "Skaj njuz".


ABOT: Ko veruje u Tomsonovu priču


Toni Abot ističe kako Krejg Tomson mora da Parlamentu da potpun i iskren izveštaj, ali ne samo njima već svim građanima Australije i agencijama u koje su skandal istraživale kako bi se ovaj haos konačno razrešio.


- Ne verujem da iko može da poveruje u njegovu priču. Fair Njork Australia ne veruje u njegovu priču. Ne verujem da javno mnjenje veruje takođe. Ova nevešta priča je u osnovi data sa ciljem da se pruži alibi prvoj ministarki. Sve je ovo zbog Džulije Gilard kako bi mogla i dalje da računa na njegovu podršku u parlamentu, rekao je Abot novinarima u Sidneju.
 

Lider opozocije zahteva i objašnjenje Džulije Gilard o tome da li je Tomson i njoj ispričao istu verziju, kao i novinarima.


- To je i razlog zbog čega mi mesecima tražimo da se oni odrede o poverenju prema Krejgu Tomsonu, rekao je Toni Abot, koji takođe proziva i Džuliju Gilard i poručuje joj da se zbog lične savesti odrekne podrške i glasa Krejga Tomsona u parlamentu. On je prozvao Džuliju Gilard jer Laburistička partija NSNj plaća pravne troškove Tomsonu.


- Ovde se ne radi o ličnim optužbama nekog protiv Krejga Tomsona, radi se o optužbama koje proističu iz obimnog izveštaja koji je sačinila nadležna državna komisija, rekao je Abot.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
Ponedeljak 14.05.2012. 07:28
Ово је прича из Србије, само су имена промењена...
Utorak 15.05.2012. 09:42
On je naravo nevina žrtva beskurpoloznih žena, upražnjačica najstarijeg zanata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online