Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.05.2012.
13:04
Vesti A

Crnogorci, nećete s narko-kartelima u EU!

Nemačka vladajuća koalicija insistiraće kod vlade u Berlinu i kod Evropske komisije da se od crnogorskih državnih organa na početku pregovora o pristupanju EU traži hitno razbijanje vrhova narko-kartela i procesuiranje njihovih zaštitnika, rekao je izvestilac vladajuće nemačke koalcije CDU-CSU za pitanja unutrašnje bezbednosti Štefan Majer u razgovoru sa predstavnicima crnogorske opozicije.

Šefan Majer: Nema pregovora bez hapšenja mafije

Predstavnici Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Nove srpske demokratije, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević i Andrija Mandić borave u poseti Berlinu gde su, osim sa Majerom, imali niz susreta u Bundestagu. Majer je, kako je saopšteno, istakao veliku zabrinutost zbog slabih rezultata crnogorske vlade, policije i pravosuđa u borbi protiv narko kartela, jer prema njegovim rečima, delovanje balkanske mafije ugrožava bezbednost Nemačke, a posebno Bavarske.
 

Milova čistka

Lideri opozicije naglasili su da je situacija gora nego što je bila u oktobru prošle godine kada je održan poslednji sastanak i da je posle lansiranja afere Listing, čija je meta bio premijer, došlo do pravog haosa u bezbednosnom sektoru gde je "Milo Đukanović počistio kadrove za koje nije bio siguran da su mu lojalni, a doveo svoje poslušnike koji nemaju nikakve kompetencije niti iskustvo u tim poslovima".

Iz opozicije navode da je Majera intersovalo njihovo mišljenje o stanju reformi u policiji, Agenciji za nacionalnu bezbednost, tužilaštvu i pravosuđu "jer se u Nemačkoj ne vide nikakvi jasniji signali da vlada Igora Lukšića radi bilo šta ozbiljno na tom planu".


Kako su naveli crnogorski opozicionari, pravosuđe Crne Gore donelo je niz skandaloznih presuda za narko-dilere, koje se, po pravilu, kreću oko minimalnih, što ukazuje na to da organizovani kriminal ima direktan uticaj na pisanje presuda na način da one, zbog očiglednih grešaka sudija, padaju na drugostepenim instancama.

Opozicija je ukazala na snažni politički uticaj vlasti na tužilaštvo i pravosuđe, gde se presude u nekim politički eksponiranim slučajevima donose tako da crnogorske vlasti žele da stvore lažnu sliku da ispunjavaju zahteve EU, što se obično završava ili ukidanjima presuda na višoj instanci ili sličnim skandalima i farsičnim epilozima.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 14:12
Drugim rečima, traže od Mila da najuri sam sebe. Nema ništa od toga, Milo će pasti kad njegovi šefovi iz SAD i EU odluče da će neko drugi bolje uništavati srpstvo u CG od njega.
Subota 12.05.2012. 13:49
Ма ући ће они у ЕУ заједно са Тачијем и Тадићем, кад тад. А тек када уђу што ће им бити добро! Ал ће да процвета народ, благостање ће бити на сваком кораку! Још да ме неко уштине да се пробудим!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online