Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.05.2012.
14:37
Beta A

Ovo je nova prva dama Francuske

Politička novinarka Valeri Trirvajler (46) koja će biti nova prva dama Francuske posle izbora njenog partnera Fransoa Olanda (58) za predsednika, rekla je da želi svoju novu ulogu da preuzme "ozbiljno" ali da još nema pravu ideju o tome šta će se u njenom životu promeniti.

U intervjuu za agenciju Frans pres ona je rekla da se oseća kao da je ušla u članke koje je napisala, kao kada bi gledalac kročio u biskopsko platno i postao glumac filma koji gleda. Upitana kako planira da preuzme ulogu prve dame, ona je odgovorila "ozbiljno".

"Istovremeno još nemam konkretnu ideju. Ono što je sigurno je da će mi biti potrebno vreme da razmislim šta treba uraditi", rekla je ona.

Dodala je da je su joj tokom kampanje prilazile razne žene da joj kažu da zadrži svoju nezavisnost i da je to dobra poruka za žene, kao i da odgovara vrednostima levice, koje su joj važne.

Upitana da li će zadržati svoj posao novinarke ona je odgovorila: "Ja sam pasionirano vezana za informisanje i takva ću ostati. Poznajem politiku, poznajem medije. Uzgred, mislim da će meni biti lakše u Jelisejskoj palati nego što je bilo Karli Bruni. Ona je došla iz sveta potpuno stranog politici i nije obavezno poznavala kodove", rekla je Trirvajler.

"Pored toga potrebno je da zarađujem za život, da imam svoju nezavisnost. Ja podižem svoje troje dece (tri sina od 15, 17 i 19 godina) i ne bi smatrala normalnim da brigu o njima preuzme Fransoa ili država" rekla je, misleći na Fransoa Olanda svog sadašnjeg partnera koji nije otac njene dece.

Rekla je da je prvi put upoznala Olanda 1988. godine a da im je "prava veza" počela 2005. godine, iako su i pre toga sarađivali. Kaže da je 2004. godine u listu Pari-mač sastavila njegov portret u kojem je govorila o "normalnom čoveku" što je izraz koji je se koristio u njegovoj kampanjiu.

"U svakom slučaju nikad ne bi imali tu vezu da ja nisam imala tu strast za politiku. To ne bi bilo moguće, on ne bi mogao da deli život sa nekim ko ne voli politiku, pošto je to suštinska stvar u njegovom životu", rekla je.

Upitana da li bi to što njih dvoje nisu venčani moglo da predstavja diplomatski problem, ona je odgovorila da ne veruje da je to neki problem osim, kako se našalila, možda prilikom posete papi.

"Iskreno to uopšte nije aspekt koji me brine. Ima dosta drugih stvari koje mogu da me zabrinu više od toga. Pitanje braka je ipak aspekt našeg privatnog života", rekla je.

Na pitanje gde će živeti, rekla je da o tome još moraju da razmisle mada je Oland rekao da neće živeti u Jelisejskoj palati.

"Držaćemo se te linije, ali bezbednosne službe smatraju da zapravo neće biti moguće da nastavimo da živimo u našem stanu iz bezbednosnih razloga. Pored toga to bi zahtevalo da se blokira ulica, da se kontrolišu svi stanari zgrade, to je komplikovano. Dajte nam vremena da izvagamo sve te aspekte", rekla je nova prva dama Francuske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online