Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 06.05.2012.
21:07
Srna A

Timošenko nastavlja sa štrajkom glađu

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, koja služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu, nastaviće sa štrajkom glađu, izjavila je njena ćerka Jevgenija Timošenko austrijskim medijima.

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko
 

Prema njenim rečima, Timošenko je dobila "ogroman" psihološki podstrek zbog diplomatske incijative koja je dovela do toga da evropski političari najave bojkot predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu, čiji je zajednički domaćin uz Poljsku i Ukrajina.

Ona je na pitanje da li njena majka namerava da i dalje nastavi sa štrajom glađu koji je započela 20. aprila odgovorila potvrdno.

"Da, tako planira. Ona će nastaviti sa svojim protestom, uz sve posledice, dok ne budu donete određene odluke. To je njena namera i to je razlog mojih strahovanja. Zaistra strahujem za život moje majke", rekla je Jevgenija.

Slućaj "Timošenko" ozbiljno je zategao odnose između Ukrajine i Zapada. Pojedini evropski političari otkazali su planove za dolazak u Ukrajinu 11. maja na sastanak na Jalti.

Međutim, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel negirao je pisanje magazina "Špigl" da ona vrši pritisak na ostale lidere EU da bojkotuju utakmice prvenstva.

On je naglasio da će Merkelova doneti kasnije odluku da li će i sama prisustvovati utakmicama.

Timošenko je u oktobru prošle godine osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja nakon suđenja za koje Zapad smatra da je politički motivisano.

Ona je smeštena u zatvor u gradu Harkovu. Timošenkova je stupila u štrajk glađu u znak protesta zbog, kako navodi, napada zatvorskih čuvara, što je negirala zatvorska administracija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.05.2012. 21:25
Фотографију Тимошенкове из затвора, што чешће објављивати...
Nedelja 06.05.2012. 21:28
Jadna Julija, stvarno mi se place. Kolika modrica, ju ju, a tek stomacic isposten od gladi i prstici, ma gore nego u Gvantanamu, ma cak i od Auvica. Jadna i brizna kci Jevgenija sama u vili vrednoj stotine miliona koje je mama zaradila. Kako jedna korumpirana prevarantkinja i propagandni mediji zamajavaju ljude koji placaju osiguranja i pate od problema kicme a koji ne mogu da dodju na red da ih pregleda sef Sarite klinike. Sa pravom se pitaju cemu sve i ko placa ovaj cirkus.
Nedelja 06.05.2012. 21:38
ако настави "штрајк" глађу остаће јој само силикони и дугмићи од оног њеног адвоката на њој!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online