Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 15.04.2012.
06:33
RTS A

"Supermarket" beba u Italiji

Bračni parovi u Italiji kupovali su tek rođene bebe, čije su majke Bugarke specijalno zbog "kupo-prodaje" stizale u Italiju u poslednjem mesecu trudnoće. Pravi "supermarket beba" karabinjeri su otkrili u gradu Kazerti, a uhapšeni su jedan Italijan i bračni par Bugara, piše La stampa.

Procedura "usvajanja beba u novčanu naknadu" bila je krajnje jednostavna i čak - delimično legalna. Jednostavno, po prethodnom dogovoru, Bugarka u poslednjem mesecu trudnoće stiže u Kazertu, gde se i porađa. Odmah se pojavljuje bračni par Italijana, a muž priznaje da je beba plod njegove grešne ljubavi sa mladom Bugarkom, što mu je supruga velikodušno oprostila.

Foto: Ilustracija

Bebu, uz pristanak majke, navodni otac priznaje kao svoju, a potom je, uz saglasnost supruge i potrebne papire zvanično usvajaju, dok se prava majka vraća u Bugarsku sa 20.000 evra. Istraga je počela u 2009, godine, kada je policiji bilo sumnjivo da se u regionu Kampanije, gde je grad Kazerta, u kratko vreme rodilo čak 20 beba iz vanbračnih veza oženjenih Italijana i devojaka iz Bugarske.

Istražitelji su primetili da se često u porodilištima kao broj telefona za kontakt sa ocem pojavljivao isti broj telefona, pa su počeli da ga prisluškuju. Broj je pripadao Antoniju Marioneu, starom 56 godina, a poruke koje je dobijao svode se na - "Čestitamo, postali ste otac. Dođite po bebu".

Osam slučajeva "kupo-prodaje" beba policija već istražuje, ali su samo u dva slučaja uspeli da prate proces od početka do predaje deteta novim "roditeljima". Uhapšen je i bugarski par, Stefan i Ana, čiji je zadatak bio da u svojoj domovini nalaze trudne devojke spremne da se odreknu bebe za gotovinu.

Trudnice su preko Grčke, u organizaciji "trgovaca-dobročinitelja" stizale u Italiju i porađale se u regionalnoj klinici Kasertano. Sve posle toga bilo je - rutinski.

Nalaženje bugaskih devojaka zainteresovanih za prodaju bebe bio je lak posao za Anu i Stefana, ali problem je predstavljala - mala platežna moć italijanskih parova bez dece.

Snimljen je i razgovor između Ane i Antonija, u kojem mu Bugarka zamera da se malo trudi da nađe nove parove, dok imaju spremne trudne devojke. Antonije se opravdava da se zaista trudi, ali kaže da je najveći problem to što zainteresovani parovi nemaju dovoljno novca, posebno gotovine.

U jednom slučaju istražitelji su uspeli da snime i samu isplatu novca za bebu. Par koji je "kupio" dete potpisao je - ugovor o kreditu za 20.000 evra. List piše da je "bračni" posrednik Marione i sam čudna priča - ima 13-oro dece od pet žena. Upitan za tako zanimljive veze i brojno potomstvo, odggovorio da mu je bilo teško što je sam jedinac, pa je želeo da deci obezbedi što veće društvo.

Nedelja 15.04.2012. 09:40
Obe strane dobiju sta zele i niko nije ostecen. Gde je tu problem?
Nedelja 15.04.2012. 08:37
Da stvarno voli decu, svoju i tuđu, ne bi pravio takve zavrzlame.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online