Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.04.2012.
14:04
B. Božin - Vesti A

Brak sestre i brata

Jedna tabu tema u Nemačkoj ponovo je oživljena posle presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Povod je bilo odbijanje žalbe Patrika S. (35) iz Lajpciga, koji godinama sedi u zatvoru zbog ljubavi prema sestri Suzan S, sa kojom ima četvoro dece, čime je ovaj sud potvrdio da incest u Nemačkoj ostaje kažnjiv.

Zabranjena ljubav: Patrik i Suzan S.


Političar stranke Zelenih, Hans-Kristijan Štrebele, međutim, sada traži da seks između braće i sestara, ali i roditelja i dece - bude legalizovan. U jednoj radio- emisiji, ovaj političar, član Odbora za pravna pitanja u Bundestagu, branio je svoju tezu time da i u drugim slučajevima, u kojima ljudi boluju od naslednih bolesti i kod kojih postoji opasnost da se rode mentalno zaostala deca, seksualni odnosi nisu

Genetski problemi


Braća i sestre imaju do 50 odsto iste gene i samim tim veću mogućnost za genetske defekte, a deca rođena u incestu imaju verovatnoću od 30 do 50 odsto da budu bolesna. U slučaju pomenutog Patrika i Suzan S. dvoje od četvoro dece je lakše mentalno zaostalo. Troje dece se nalazi u negovateljskim porodicama, a sa majkom je ostala samo najmlađa kćerka. Dok se Patrik iz zatvora i dalje bori za svoju ljubav, Suzan je priznala da se kaje i da ne želi više ništa da ima sa bratom, a u međuvremenu je sa drugim čovekom dobila i peto dete, piše list "Bild".

kažnjivi.


Kod Egipćana i Asteka su čitave dinastije propisivale takvu vrstu odnosa, a i u Francuskoj već 200 godina incest nije krivično delo, podsetio je Štrebele, što je samo delimično tačno, jer od 2010. godine je u ovoj zemlji ponovo kažnjiv. U Španiji, Turskoj i Rusiji su zato seksualni odnosi između bliskih rođaka legalni.


Bavarski ministar policije Joahim Herman smatra da je veoma važno da incest u Nemačkoj i dalje ostane zabranjen. "Moramo da štitimo zdravlje naše nacije i omogućimo fizički i duhovno neokrznut život.

Deca iz incestuoznih veza imaju natprosečno mnogo zdravstvenih oštećenja, tako da seksualne slobode ne mogu da opravdaju incestuozne odnose", rekao je ovaj političar za "Bild".


I pravni eksperti smatraju kažnjivost incesta suštinskim delom nemačke pravne kulture, koji takav mora i da ostane.

Subota 14.04.2012. 14:10
Инцест,педери...Содома и Гомора.
Subota 14.04.2012. 14:28
pravi primer je Malta. puna je izdegenerisane dece jer su se Maltezani rodjaci uzimali medjusobno zato sto ih je malo a nije bilo nikoga sa strane
Subota 14.04.2012. 16:16
ovo mi je bas bljak.sada ne mogu da kažem ono..ako se deca vole... krvno srodstvo je svetinja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online