Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.04.2012.
13:12
Vesti A

Kako sprečiti krađe benzina na pumpama: Plati, pa sipaj!

Zbog sve učestalijih krađa goriva sa benzinskih pumpi, kada vozači nakon tankovanja jednostavno kolima pobegnu i ne plate benzin, policija je odlučila da presavije tabak. Zamenik komesara Grejem Ašton uputio je zvanični predlog udruženju petrohemijske industrije, u kojem traži da izmene trenutni način prodaje benzina kojim bi vozači gorivo morali da plate prodavcu pa tek onda da ga sipaju u kola.

Zbog sve učestalijih krađa goriva sa benzinskih pumpi, kada vozači nakon tankovanja jednostavno kolima pobegnu i ne plate benzin, policija je odlučila da presavije tabak: Pumpa u Melburnu
 

Nakon što je cena benzina prošle nedelje dostigla 1.67 dolara po litru, beleži se novi talas krađa benzina sa pumpi u Melburnu.


Brajan Negus, generalni menadžer Auto-moto saveza RACV, slaže se da sve veći problem stvaraju vozači koji beže sa pumpi a da ne plate gorivo. Međutim, još veći problem je krađa benzina iz kola. On smatra da će biti izuzetno teško da se uvede sistem kojim bi se omogućilo da vozači toče benzin nakon što ga prethodno plate.
 

- Većina ljudi zna koliko je vremena potrebno da se natankuje rezervoar, ali mnogi ne znaju koliko para treba da daju da bi napunili rezervoar - kaže predstavnika RACV-a.
Kako su krađe goriva sa benzinskih pumpi učestale tokom noći, određene pumpe su odavno uvele kao praksu da vozači moraju da plate gorivo. Policija predlaže da to ubuduće bude praksa i tokom radnog vremena, kao što je slučaj u SAD i Britaniji. Međutim, predstavnici benzinskih pumpi u Viktoriji smatraju da bi izmena propisa stvorila gužve na benzinskim pumpama i bez sumnje to bi povećalo cenu benzina.
 

- Možda je to lakše za policiju, ali je veoma loše po potrošače, a sigurno je da će i cena goriva onda da poraste - uveren je Ron Bovden, vlasnik benzinske pumpe u Melburnu.
 

Vlasnici benzinskih pumpi strahuju da bi se i njihov promet ozbiljno smanjio ukoliko bi vozači gorivo plaćali pre tankovanja. Bovden predlaže da se uvede elektronski sistem naplate goriva na pumpama koji postoji u inostranstvu, a omogućava vozačima da napune gorivo i plate ga bez potrebe da ulaze u benzinsku pumpu.

 

Policija uhvati svakog petog

Broj kradljivaca benzina tokom prošle godine porastao je na 5.090 odnosno za 17,8 odsto. Inspektor Majk Glovaski kaže da ovaj podatak u praksi znači da je policija morala da utroši najmanje 5.090 sati samo da odgovori na pozive i istraži krađe, a da su zapravo za to vreme mogli da budu angažovani na ozbiljnijim kriminalnim slučajevima.

 

Policija se žali što je primorana da troši i dodatno vreme na ispitivanje krađa automobilskih tablica, koje se blisko povezuju sa krađom benzina sa pumpi, sa kojih vozači posle tankovanja goriva jednostavno pobegnu. Čak četiri od pet lopova sa benzinskih pumpi policija ne uspe da uhvati, zato je plaćanje benzina pre točenja najbolji način da se preduprede krađe, kaže inspektor Majk Glovaski.

 

- Građani očekuju da racionalizujemo korišćenje naših resursa - ističe predstavnik policije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 13:30
Šta će tada da radi Era Ojdanić?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online