Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.03.2012.
17:31 >> 13:41h
Huffingtonpost.com A

Obama oduševio gluvonemog mladića, jer zna znakovni jezik

Mnogi ljudi nakon susreta i rukovanja sa predsednikom države su uzbuđeni, a student Stefon je bio oduševljen! Naime, on od rođenja ne čuje, a Barak Obama, predsednik SAD ga je impresionirao kada mu je na njegov pozdrav odgovorio na isti način - na znakovnom jeziku.

Obama se zahvalio gluvonemom mladiću na "njegovom" (znakovnom) jeziku
 

Stefon, inače student komunikacija, prisustvovao je konferenciji o energetici na kojoj je bio i Obama i čekao je trenutak da mu priđe i rukuje sa njim. Momenat koji Stefon nikada neće zaboraviti je kada se predsednik SAD rukovao sa okupljenima i došao do njega. Stefon mu je tada na znakovnom jeziku rekao “Ponosan sam na Vas”. Na mladićevo iznenađenje, Obama je razumeo šta mu je rekao i takođe na znakovnom jeziku odgovorio “Hvala”.


Stefonova koleginica koja je bila sa njim, predsedniku je nakon toga pokazala znak za “volim te”, na šta se on osmehnuo i rukovao sa njom.

Svoje oduševljenje Stefon nije želeo da ostavi samo za sebe, već ga je podelio sa svima postavivši svoj govor na Jutjubu. Na znakovnom jeziku ovaj student je između ostalog rekao da ga je najpre oduševilo to što su za njega i njegove prijatelje koji su gluvi, bila rezervisana VIP mesta.

Stefon je svoje oduševljenje nakon susreta s Obamom podelio preko JuTjuba

- Obama je bio pravo ispred mene i bio sam spreman da skočim na binu i rukujem se sa njim. Možete li da zamislite kako bi bezbednosna služba reagovala? Dok sam ga gledao na bini pomislio sam "Nema šanse, Obama ne stoji ispred mene". Žao mi je što nisam rukovanje sa Obamom snimio kamerom. Nikada neću zaboraviti trenutak kada je pogledao u mene i dao mi šansu da razgovaram sa njim. Vau, on je razumeo kad sam mu rekao "Ponosan sam na Vas" i odgovorio mi na znakovnom jeziku! Bilo je neverovatno, ostao sam bez teksta. Nakon što se meni zahvalio, nasmešio se devojci koja je rekla da ga voli. Kada sam se rukovao sa njim nisam osećao da je superiorniji od mene, već da se rukujem sa skromnim čovekom. Impresioniran sam i neka zna da će imati moj glas i bez sumnje će pobediti - rekao je Stefon.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.03.2012. 17:55
kreten zna samo taj jedan znak
Sreda 21.03.2012. 21:29
xexexexe Sto su ti zapadne novine...covek se razmase rukama terajuci muve a ovi --"kako je pametan predsednik, zna znakovni jezik !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online