Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.03.2012.
09:20
Blic A

Devojčice-prostitutke kljukaju steroidima da bi bile oblije

Oko 900 devojčica u Bangladešu, od kojih neke imaju tek 12 godina, žrtve su surove trgovine ljudima i prinuđene su da rade kao prostitutke u javnim kućama širom ove južnoazijske zemlje. Da bi bile privlačnije mušterijama koje vole "obline", većina njih koristi veoma štetan steroid "oradekson", od kojeg se ubrzano goje, rastu im grudi i deluju zdravije. Istina je, međutim, mnogo surovija: Posledice uzimanja ovih steroida su dijabetes, povišen krvni pritisak, osip, pad imuniteta i, u nekim slučajevima - smrt.

"Velika je razlika između mog današnjeg izgleda i neuhranjenog izgleda iz vremena kada sam bila mlađa. Zdravija sam nego što sam bila ranije, a i spremna sam da služim mnogo mušterija tokom dana. Ponekad i do 15", rekla je 17-godišnja prostitutka Haši iz grada Kandaparija, koja je na prostituciju primorana kada je imala deset godina.

Potražnja za prostitutkama u stalnom je porastu u Bangladešu, što je snizilo cenu seksualnih usluga do čak 50 taka (oko 50 dinara), pa su mnoge prostitutke prinuđene da koriste steroide poput "oradeksona" da bi bile privlačnije. Ovaj steroid, poznat i pod imenom "deksametazon", koristi se u lečenju alergija kod ljudi, ali i za tovljenje stoke.

Pročitajte još:

 

Poudavali sve devojčice iz "sela prostitutki"

Sve počinje tako što upravnice javnih kuća ("sardarni", kako ih zovu u Bangladešu) primoravaju devojčice da uzimaju steroide kako bi privukle više mušterija, a kasnije one počnu same da ih uzimaju, jer im donose veće prihode i omogućavaju da plate račune.

"Moja sardarni me je naterala da uzmem tabletu. Tukla me je i nije htela da mi daje hranu. Pretila mi je i stalno me je podsećala na moje dugove", kaže Haši.

Haši ima četvorogodišnjeg sina koji živi s rođacima i kojeg nije videla dve godine. "Mušterije u ovom bordelu uvek traže zdrave devojke. Zato uzimam 'oradekson'. Potrebne su mi mušterije da bih platila račune i dugove. Ako jednog dana nemam mušterija, sledećeg neću imati šta da jedem. A volela bih da uštedim nešto novca i za svog sina", kaže Haši.

Slična je sudbina većine tinejdžerki-prostitutki u Kandapariju (poznatih i pod imenom "čukri"), koje njihove siromašne porodice iz ruralnih delova zemlje prodaju podvodačima za 20.000 taka (oko 245 dolara), posle čega su primorane na život seksualnih radnica.

Mnoge od ovih devojaka u bordelima provedu godine, a zbog nepismenosti i ne saznaju da li su im dugovi otplaćeni niti koja su im prava. Neke devojke posle određenog broja godina provedenih u bordelu dobiju pravo da odu kući, ali ipak biraju da ostanu, jer su navukle sramotu u konzervativnom društvu u Bangladešu.

Posledice korišćenja "oradeksona" su veoma štetna - dijabetes, povišen krvni pritisak, osip, pad imuniteta i - u nekim slučajevima - smrt. "'Oradekson' je lek koji može da spase život, ali i da ga uništi ako ga koriste seksualne radnice u siromašnim zemljama", kaže advokat i borac za ljudska prava Šipra Govšami.

Sreda 21.03.2012. 10:12
Perverznjaci, gde će vam duša.
Sreda 21.03.2012. 10:43
Vrijeme je da homo sapiens (sad već moderan čovjek) bude izbrisan sa liste poželjnih vrsta na ovoj planeti.Nadam se da će majka priroda naći način da ovo i realizuje, a u obostarnom interesu.
Sreda 21.03.2012. 12:24
UN se ne bave ovakvim problemima..zasto ne zastite ove curice?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online