Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.03.2012.
11:09
Blic A

Silovana i spaljena devojka: Streljati ih i baciti psima

Oksanu Makar, 19-godišnju Ukrajinku koju su trojica mladića silovala, bacila u jarak i zapalila, operisaće poznati švajcarski hirurg Jan Šmit, koji je doputovao u Donjeck, gde Oksana leži u Centru za opekotine.

Oksani posle svega i pluća otkazala

Dvojica optuženih, sin predsednika regionalne uprave Maksim Prisjažnjuk (23) i sin regionalnog javnog tužioca Artjom Pogosijan (21), 9. marta su pozvali Makarovu u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka. Tu su je, kako optužba tvrdi, silovali, pokušali da je zadave, a zatim je zamotali u čaršaf, bacili u jarak na gradilištu i zapalili.

Dr Šmit je pregledao devojku u pratnji najvećeg ukrajinskog stručnjaka za opekotine Emila Fistala. Posle jučerašnjeg pogoršanja, kada su joj otkazala pluća, zdravstveno stanje Makarove je danas bolje. Posle pregleda, Švajcarac je izjavio da su šanse da će preživiti mnogo veće nego ranije, odnosno da su sa 10 odsto skočile na 70 odsto. Operacija je zakazana za danas.

Makarova je pretrpela opekotine četvrtog stepena na više od 50 odsto površine tela, zbog čega su lekari morali da joj amputiraju ruku. Stopala su joj takođe bila u veoma lošem stanju i juče su ruski i ukrajinski mediji preneli da su morala da budu amputirana, ali pojedinski ukrajinski listovi su danas preneli informaciju da su ipak spasena zahvaljujući velikim naporima lekara.

U međuvremenu, devojka je došla svesti i može da govori. Tatjana Surovickaja, njena majka, snimila je ćerku i taj snimak postavila na Internet. Na pitanje kako, prema njenom mišljenju, treba kazniti počinitelje strašnog zločina, Oksana je rekla da ih treba streljati, a njihova tela baciti psima da ih pojedu. Iako na snimku kaže da se oseća loše, ona za majkom ponavlja reči: "Živa sam i živeću".

Očigledno je da se u trenutku snimanja devojka budila iz narkoze, jer govori nerazgovetno i povremeno zatvara oči. Taj video je izazvao oprečne reakcije, a mnogi koji su ga videli osuđuju majku što ga je snimila.

Utorak 20.03.2012. 11:43
Ne dao Bog da im sudim.....jadno dete.
Utorak 20.03.2012. 12:18
Nema tu sta, metak u celo i gotova stvar. Slazem se da i prstupnici treba da imaju pravo na zivot, ali tipovi poput ovih jednostavno nisu za civilizovano drustvo. Oni ce biti osudjeni i ziveti besplatno na teretu drzave. Jednostavno, u cilju zastite drustva ovakvi ljudi moraju biti uklonjeni. Mozda ce neki borac za ljudska prava da mi zameri, ali pitao bih ga sta da je ovo njegovo dete?
Utorak 20.03.2012. 12:34
Zasto da je osudjuju sto je snimala...jeste tesko ali je i poruka monstrumima da videvsi ovo sto su uradili devojci nemaju vise cemu da se nadaju...naci ce se neko da ih likvidira...a najbolje da to urade njihovi ocevi...mozda sam nemilosrdna ali ovo je za smrtnu kaznu bez ikakvog sudjenja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online