Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 20.03.2012.
06:33
Vestionline A

Sarkozi: Isti ubica ubio i decu i vojnike

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da iza ubistva četvoro ljudi ispred jevrejske škole u Tuluzu i nedavnog ubistva vojnika na jugozapadu Francuske stoji isti čovek, i najavio da će u regionu biti sprovedne vanredne mere obezbeđenja.

"Znamo da je ista osoba istim oružjem ubila vojnike, decu i jednog profesora", rekao je Sarkozi posle sastanka u Jelisejskoj palati, kojem je između ostalog prisustvovao premijer Francuske Fransoa Fijon.

Znam da su istim oružjem ubijeni i vojnici i deca, zajedno sa profesorom: Nikola Sarkozi

Sarkozi je kazao da se još ne znaju motivi "kriminalca" koji je počinio ubistva, ali da, ako se u obzir uzme da je za mete napada uzeo decu i jednog jevrejskog profesora, sve ukazuje da je motiv antisemitizam.

"Taj čin je užasan, i ne može ostati nekažnjen", naglasio je Sarkozi.

Francuski predsednik je kazao da se zna da su među vojnicima koji su prošle nedelje ubijeni u Tuluzu i Montobanu dvojica bila muslimanske veroispovesti, a da je

Ubijeni ispred škole biće sahranjeni u Izraelu

 

Četiri žrtve napada ispred jedne jevrejske škole u Tuluzu u Francuskoj biće dopremljene u Izrael, gde će njihovi posmrtni ostaci biti sahranjeni, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

Izrael poštuje zahtev porodica ubijenih, i sva tela će biti dopremljena u jevrejsku državu "što pre to bude moguće", rekao je portparol Ministarstva, Jigal Palmor.

treći bio sa Antila.

"Motive (ubistva) još ne znamo, mada možemo da pretpostavimo da je rasizam i ubilačko ludilo ono što se sa ovim događajima može povezati", rekao je on.

Nepoznata osoba jutros je otvorila vatru ispred jevrejske srednje škole u Tuluzu i ubila četiri osobe, među kojima troje dece uzrasta tri, šest i deset godina i jednog profesora.

U napadu je teško ranjen i jedan 17-godišnji momak. Ista osoba je u poslednjih osam dana ubila trojicu vojnika u Tuluzu i ,u obližnjem gradu Montobanu.

Sarkozi je najavio da će u regionu biti sprovdene vanredne mere obezbeđenja. Aktelni predsednik Francuske i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima je rekao i da će odložiti svoju izbornu kampanju bar do srede, kada će ubijeni vojnici biti sahranjeni.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 09:17
Решио да изазове немире и покупи гласове као спасилац...
Utorak 20.03.2012. 07:58
Eeee Sarkozcicu Sarkozcicu...da si stao na branik pravde kada su poubijali decu na kupanju na Kosovu sada bi imao legitimitet da besnis.....ne vredi...selektivna pravda ti je donela nepravdu i haos....svaki metak se vrati na ovaj ili onaj nacin...
Utorak 20.03.2012. 06:36
Strasno je kad deca ginu u ratovima odraslih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online