Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.03.2012.
04:22
Dejli telegraf A

Žena Bašara al Asada: Ja sam pravi diktator

Asma al Asad (36), prelepa supruga sirijskog predsednika Bašara al Asada, u prepisci s prijateljicom tvrdi da je “pravi diktator” u porodici zapravo ona, što je samo jedna od pikantnih pojedinosti iz privatnih mejlova predsednika i njegove supruge koje su objavili sirijski pobunjenici.

Aktivisti sirijske popozicije su uspeli da se domognu 3.000 mejlova sa privatnih naloga bračnog para Asad, i prosledili su ih medijima koji su potvrdili njihovu autentičnost.

Ne smeta joj što joj je muž zagovornik čvrste ruke: Asma al Asad

Prema ovoj prepisci, Asma al Asad zauzima istaknuto mesto u najužem krugu predsedniku ključih ljudi. Uprkos zalaganju za liberalizaciju Sirije, što je bio njen istaknuti stav pre ustanka, gospođa Asad se sada ne protivi krvavom obračunu režima s protivnicima, u kome je do sad živote izgubilo oko 8.000 ljudi.

Činjenica da sebe naziva "pravim diktatorom" pokazuje da je Asma al Asad veoma svesna kakav glas bije njenog muža, ali da joj to ne smeta jer je zagovornik čvrste ruke.

Na primer, u mejlu porodičnim prijateljima od 10. januara gvozdena lepotica Sirije hvali oštar govor svog muža, jer je stvorio utisak da je “vrlo jak i da se ne može s njim tek tako”. Sedam dana kasnije je poslala cirkularni mejl u kome zbija šalu na račun stanovnika Homsa, nedugo pre udara snaga režima na ovaj grad u kojem je poginulo na stotine ljudi.

Stanovnici zlosrećnog Homsa su, inače, u ostatku Sirije tradicionalna meta viceva, sličnih onima kakvi se drugde zbijaju o plavušama.

Asma al-Asad je rođena i odrasla u Engleskoj, kao ćerka kardiologa. Studirala je u Londonu, na Kings koledžu, i pre udaje je radila u bankarstvu. U 25. godini se udala za Bašara i otišla da živi u Siriji, ali i dalje održava dobre odnose sa prijateljima i rođacima u Engleskoj i pokušava da lične kontakte iskoristi kako bi očuvala sve slabije veze sirijskog režima sa spoljnim svetom.

Majka je troje dece i voli šoping u skupim radnjama, što joj u novije vreme otežavaju međunarodne sankcije. Retko pokazuje da je situacija pogađa, kao na primer u pismu od 3. febraura, u kome piše o susretu sa porodicama žrtava. Tada je prijatelju naspisala:

''Susrela sam se brojnim porodicima žartava. Bilo je teško, ali to me čini jačom".

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 06:51
Cuj,"aktivisti Sirijske opozicije".... a naoruzani do zuba.... I jos kad cujem nwo-sa sedistem u Londonu,zeludac mi se prevrne!!!!! Placenici naj obicniji im zagorcavaju zivot,evo vec god.dana ....a od kad javno raskrinakase onog Denija sa cnn-a, sad se setili da pljuju njegovu zenu...ko ne veruje nek prociita na Advance.hr, Ova zena je prelepa,zaista!!!
Utorak 20.03.2012. 08:03
nemojte da preneste sve sto vama stize .... To je glupost i poruke su fabrikovane(prljava propaganda) Srbi su jedini na svetu koji moraju da provere sta prenose jer Arapske(Katar i Saudijiska Arabija)televezije pokazuju režim kao srpski režim u Bosniji pokazuju Srpski narod kao ubice muslimana na Balkanu i sad su poceli da poredi Milosevic s Basarom Al-Asadom. vidite ovo: (koristite google translator) http://www.watan.com/news/blogs/2012-02-27/4462 ili ovo: http://www.al-madina.com/node/363132
Sreda 21.03.2012. 08:47
Lepota se ne jede kašikom:
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online