Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 18.03.2012.
21:23
Blic A

Sinovi političara silovali devojku, živu je zapalili i ostavili da umre

Šokantan slučaj 18-godišnje Oksane Makar, koju su dvojica sinova bivših vladinih funkcionera, zajedno sa još jednim drugom, silovala, bacila u jarak i zapalila, uzdrmao je Ukrajinu i izazvao talas masovnih demonstracija. Demonstranti zahtevaju da se istraga ubrza i da se za počinioce ovakvih zločina uvede smrtna kazna ili kastracija.

Nesrećna devojka, koju su zločinci ostavili misleći da je mrtva, ipak je preživela stravično zlostavljanje, ali je pretrpela opekotine na 50 odsto površine tela. Lekari su morali i da joj amputiraju ruku i oba stopala.

Prema pisanju "Kijev Posta", dvojica optuženih, sin predsednika regionalne uprave Maksim Prisjažnjuk (23) i sin regionalnog javnog tužioca Artjom Pogosijan (21), 9. marta su pozvali Makarovu u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka, gde su je, kako optužba tvrdi, silovali, pokušali da je zadave, a zatim su je zamotali u čaršav, bacili u jarak na jednom gradilištu i zapalili.

Naradnog dana, nesrećnu devojku su jedva živu pronašli građevinski radnici koji su čuli njene jecaje, a posle nekoliko operacija i vešednevne borbe lekara da joj spasu život, konačno je bila u stanju da ispriča kroz šta je prošla. Trojica osumnjičenih su uhapšena, ali dvojica su već istog dana puštena na slobodu zbog nedostatak dokaza.

Tužilaštvo tvrdi da Makarova nije ispitana jer nije bila pri svesti, mada njena majka insistira da je bila u stanju da govori. Prava provala gneva zemlju je zahvatila tek pošto je šef policije potvrdio da su dvojica osumnjičenih koji su pušteni iz pritvora sinovi vladinih funkcionera, i da se jedan od njih čak pojavio i na Jutjubu i mirno opisao zločin. Jedan od počinilaca, inače otac dvogodišnje devojčice, bez mnogo milosti ispričao je šta se dogodilo.

"Da, silovao sam je. A kako nije htela da se smiri, odlučio sam da je zadavim. Rekao sam drugovima da moramo da iznesemo telo, jer su mi tu roditelji. Kad smo se vratli u sobu, videli smo da je devojka živa. Našao sam neki kanap na balkonu i rešio da završim započeto", ispričao je on hladnokrvno.


Pokret aktivistkinja za prava žena Femen organizovao je demonstracije u toplesu pred kanclarijom javnog tužioca u Kijevu, skandirajući ”"Smrt sadistima!" i "Pogubite zveri!". One su ukazale na sporost policijske istrage i popustljivost koja je pokazana prema osumnjičenima

Protesti su prinudili predsednika Janukoviča da javnom tužiocu naredi da se slučaj ponovo ispita, tako da su 13. marta dvojica "tatinih sinova" ponovo uhapšena, i zajedno sa trećim osumnjičenim optužena za pokušaj ubistva.

Za ponovno uvođenje smrtne kazne u Ukrajini za ovakve slučajeve založili su se i neki poslanici tamošnjeg Parlamenta, a jedan je čak predložio i da se kao kazna za silovatelje uvede kastracija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.03.2012. 21:49
Koliko je kod nas kažnjeno saobraćajaca, na ovaj ili onaj način, samo zato što su napisali prijavu protiv "tatinih sinova"? A gde je ostalo?
Nedelja 18.03.2012. 22:31
Ova dvojica na fotkama imaju neke ironične osmehe.Treba uvesti sistem taliona, oko za oko, zub za zub.Nema pravične kazne za ove zveri.
Nedelja 18.03.2012. 23:47
Zrtva je ostala bez dva stopala,ruke i ostecenje koze,ova trojica razbojnika bi bili najbolji donatori za transplataciju organa koje su unistili,ali za njih amputiranje bez anestezije,to bi bila najpravednija kazna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online