Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.03.2012.
16:04
A

Konačno majka: 13 godina suza, 16 izgubljenih beba

Maria Primdore je sa 19 godina izgubila prvu bebu. U pitanju je bio spontani pobačaj. Tužan kraj trudnoće doživela je još 14 puta. Za 13 godina koliko je pokušavala sa svojim partnerom da postane majka Maria (32) je jednom rodila mrtvorođenu bebu, a srce joj je slomilo kada joj je drugi sin umro posle dve nedelje. Koliko je želela da na svet donese zdravo dete svedoči i nada koja se nije gasila. Maria i njen partner Džon Foran konačno su se ostvarili u ulozi roditelja - rodila se Mia.

Maria i njena ćerkica Mia

"Biti majka je lepše nego što sam ikada mogla da zamislim. Posle tolikih pobačaja i dve smrti mojih beba mislila sam da nikada neću držati dete u naručju. Bila sam na ivici snage. Stalno sam se nadala, ali jednostavno nisam uspevala da izdžim do kraja", ispričala je Maria za "Daily mail".


Kao i svakoj ženi pobačaju su joj pali teško, psihički i fizički. Odlučnost je bila i veliki test za njihovu ljubavnu vezu. Nekada su se preispitivali, da li treba da nastave, a onda je začeta jedna devojčica. Izdržala je do kraja, ali je preminula u materici. Šest godina kasnije rođen je sin, Kia koji je živeo svega 15 dana. Maria je posle svega popustila. Sa 30 godina preživela je dva infarkta. Tada su odlučili da odustanu od sna o velikoj porodici.


Život je, ipak, nepredvidiv. Marija je ubrzo potom opet ostala u drugom stanju.
 

"Nekome možda zvuči čudno, ali sam bila malo zatečena. Rešila sam da više ne budem trudna. Nisam imala volje da ne nadam", kaže žena kojoj se ostvario najveći san.

Roditelji na grobu sina koji je živeo samo 15 dana


U trudnoći je imala komplikacije, postojala je opasnost od prevremenog porođaja. U placenti su se stavrali i krvni ugrušci u jednom trenutku. Pila je razne lekove kako bi sprečila opet najgori mogući ishod. Primala je i dva puta injekcije, redovno je išla na kontrole i trudnoću je provela u krevetu. Komplikacije nisu prestajale svih osma meseci trudnoće i na kraju joj je urađen hitan carski rez. Uprkos svemu Mia je rođena 16. januara.


Roditelji su presrećni i uživaju sa svojom naslednicom. "Nemam reči kako je ovo sve ispalo. Kada sam se najmanje nadala i kada sam imala najviše komplikacija uspela sam. To mi govori da ljudi nikada ne treba da gude nadu i da treba sve da urade da ostave svoje snove", rekla je Maria.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 06:25
Koliko se mucila da rodi,a u Srbiji godisnje kako pokazuju zvanicni podaci,svake godine preko 200 000 abortusa registrovanih,a koliko je neregistrovanih,niko ne zna,za 5 godina,milion Srba manje,plus oni sto umiru,plus oni sto napustaju Srbiju.
Nedelja 30.06.2013. 12:05
Nije to samo u Srbiji...svugde u svetu je registrovan povecan broj abortusa. Ali to je neka druga prica i razloga za takvu odluku ima mnogo! Sto se nase zemlje tice dovoljno je samo sagledati ekonomsku situaciju pa da ti sve bude jasno. Bolje i abortirati nego roditi dete koje ce živeti u bedi i kome neces moći pružiti ono najosnovnije, ili ga ne daj bože ostaviti u nekom domu za nezbrinutu decu! A ovoj ženi svaka cast!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online