Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 10.03.2012.
16:33
Beta, Srna A

Arapi traže podršku Rusije

Zemlje Arapske lige pokušale su u subotu da izvrše pritisak na Rusiju da podrži njihove napore za okončanje nasilja u Siriji, na sastanku arapskih ministara spoljnih poslova kojem u Kairu prisustvuje i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Arapska liga traži da Rusija osudi sirijski režim, Rusi, pak, traže oružje bace svi - i vladine i opozicione oružane snage
 

Katar, koji predvodi napore za izolaciju sirijskog predsednika Bašara al Asada, pozvao je ministre arapskih zemalja da priznaju sirijsku opoziciju kao legitimne predstavnike.


Katarski premijer šeik Hamad bin Jasim al Tani rekao je na sastanu arapskih ministara spoljnih poslova u Kairu da treba prevazići neslaganja i podržati aspiracije sirijskog naroda.


Rusija, koja je stari saveznik Damaska i njegov glavni snabdevač oružjem, uložila je veto na nacrte rezolucija Saveta bezbjendosti UN u kojima je odgovornost za nasilje pripisana administraciji predsednika Bašara al Asada.

Lavrov je rekao da je Moskva spremna da sarađuje sa svakim ko se zalaže za reforme u Siriji, ali da međunarodna zajednica ne treba da pripisuje odgovornost za nasilje samo jednoj strani.


Lavrov: Okončati nasilje, ko god da stoji iza njega

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u Kairu da nasilje u Siriji mora da se okonča, ko god da stoji iza njega.
 

Sergej Lavrov

"Danas je najhitnije da se okonča nasilje, ko god da ga čini", rekao je on u govoru održanom ministrima spoljnih poslova Arapske lige u sedištu Lige, i ocenio da i vladine i opozicione sirijske snage treba da se povuku iz gradova u Siriji.


On je naglasio da njegova zemlja ne štiti nijedan režim, već da se zalaže za poštovanje međunarodnog prava.


"Mi se ne nadamo da ćemo dobiti specijalnu nagradu, ili imati neki geopolitički interes ovde. Mi pokušavamo da promovišemo mirno rešenje za krizu u Siriji. Sada je najvažnije da se zaustavi nasilje, i da se humanitarnim organizacijama omogući pristup najugroženijim područjima u Siriji", rekao je šef ruske diplomatije.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 16:44
U današnjem razgovoru za RT, kolumnist i autor Pepe Escobar rekao je da je broj zarobljenih stranih operativaca u gradu Homs između 600 i 700. Spominju se operativci (vojska, obavještajne službe) iz Turske, Saudijske Arabije, Francuske, Britanije, Katara, čak i izraelski Mossad. Tu je i Katar koji terories Siriju.Kao onaj ceo skup "PRJATELJI SIRIJE" koji zagovaraju bombardovanje,.....pored takvih "prijatelja" Siriji ne trebaju neprijatelji... .... Zabrinuti traze novu akciju MILOSRDNI ANDJEO
Subota 10.03.2012. 16:41
Sada Rusija ne sme pokleknuti i oni su ocigledno svesni da kada zapad zavrsi sa sitnijim igracima,dolazi do finala lige sampiona NATO-RUSIJA,KINA.
Subota 10.03.2012. 17:25
polako ali sigurno dolazi vreme ruske svetske dominacije . dosta americkog imperijalizma. napokon je svet shvatio ko je amerika. teroristicka genocidna drzava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online