Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 10.03.2012.
11:31
Beta A

Izrael bombardovao pojas Gaze

Dvanaest Palestinaca poginulo je u izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze koji su počeli juče posle podne i trajali skoro cele prethodne noći.

 Izrael bombardovao pojas Gaze

Portparol hitne pomoći je naveo da je u napadima izrelske vojske ranjeno još najmanje 20 Palestinaca, među kojima je jedan novinar.

Izrealske službe za spasavanje saopštile su da su iz pravca Gaze ispaljeni projektili na južni deo Izraela, i da je ranjeno četiri Izraelca.

Prema podacima izraelske vojske, juče je iz pojasa Gaze na teritoriju Izreala ispaljeno oko 40 projektila.

Izraelska vojska je juče i noćas izvela više od deset napada na palestinsku teritoriju, u kojima je između ostalih poginuo i komandant palestinske organizacije "Komitet narodnog otpora".

Islamistički pokret Hamas, koji kontroliše Gazu, postigao je primirje s Izraelom, ali borci drugih palestinskih pokreta gađaju povremeno Izrael raketama, na šta Izrael uzvraća vazdušnim napadima.

U nocašnjem napadu, u centru Gaze ubijena su i dva Palestinca članovi radikalne grupe Islamski džihad, rekao je portparol hitne pomoći Gaze Adham Abu Selmija.

Brigade mučenika Al Akse, koje su povezane sa pokretom Fatah palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, i Brigade Al Kvods Islamskog Džihada preuzele su odgovornoast za jučerašnji napad na Izreal.

U saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova Hamasa navodi se da "cionistička eskalacija" predstavlja neopravdan zločin čiji je cilj da se destabilizuje bezbednosna sitaucija u Gazi i da se spreče napori za međupalestinsko pomirenje.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 12:20
Prokleti da su svi satanisti cionisticki
Subota 10.03.2012. 12:53
Zadnjih nekoliko dana je veliki pritisak i na Libanon od strane Zapada da napadne Siriju ili pomogne na sve moguce nacine Sirijske "pobunjenike"......Po nekim izvorima do sad je uhvaceno u klopku Homsa oko 3000 stranih vojnika-- Turaka- Fr. legije stranaca - izraela - Usa - Al-caide - libijskih i S.Arabije placenika. U isto vreme USA daje podrsku Kurdima da osnuju svoju autonomiju u okviru Sirijskih granica,iako Kurdistan obuhvata najvecu teritoriju prvo u Turskoj pa onda u Iraku-Iranu. Sve su to pripreme za skoru invaziju na Siriju bez UN.
Subota 10.03.2012. 14:08
Srećom prođe zima, inače bi nam zavrnuli gas da se malo smrzavamo i negodujemo dok ih smlate, koliko me sećanje služi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online