Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 08.03.2012.
01:51
Beta A

Fejsbuk u službi svetskog mira

Predsednik Izraela Šimon Peres posetio je sedište kompanije Fejsbuk u Kaliforniji, gde je izjavio da je ova socijalna mreža omogućila običnim ljudima da pitanja mira uzmu u svoje ruke i prevaziđu neuspeh mirovnih napora svojih vlada.

Predsednik Izraela: Šimon Peres
 

"Pitanje mira više nije posao vlada već naroda", rekao je Peres u intervjuu koji je Fejsbuk prenosio uživo.

"Danas su narodi ti koji upravljaju vladama, i kad počnu da pričaju jedni s drugima bivaju iznenađeni: 'Trebalo bi da smo prijatelji'".

Peres (88) se sastao sa osnivačem i glavnim rukovodiocem Fejsbuka Markom Zakerbergom i pokrenuo sopstvenu, zvaničnu stranicu na toj društvenoj mreži radi pokretanja dijaloga sa Arapima koji žive u zemljama koje nemaju diplomatske odnose sa Izraelom.

Tokom intervjua uživo, visoka zvaničnica Fejsbuka Šeril Sendberg pitala je Peresa za iranski nuklearni program, na šta je izraelski predsednik odgovorio da on nije protivnik iranskog naroda, ali je za vladu Irana rekao da je leglo "moralne korupcije".

"Oni (vlasti u Teheranu) hoće da imaju nuklearno oružje. Kombinacija zlonamernosti i nuklearnog oružja predstavlja pravu katastrofu, pravu opasnost", ocenio je Peres.

Iran odbacuje optužbe Zapada i Izraela da mu je cilj da napravi atomsku bombu i tvrdi da njegov nuklearni program isključivo služi za proizvodnju električne energije i u druge mirnodopske svrhe.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu se sastao u Vašingtonu s predsednikom SAD Barakom Obamom, ali njih dvojica nisu približili stavove u vezi sa eventualnim izraelskim napadom na Iran.

Obama je pozvao jevrejsku državu da pruži šansu diplomatiji, ali Netanjahu odbio da odbaci mogućnost preventivnog napada na Iran u bliskoj budućnosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.03.2012. 02:33
Ko bi rekao da Peres ima 88 godina dobro se drzi , kazu da ima IQ 163 , inace i Zuckeberg osnivac fb je pogadjate jevrej . Ne treba biti iskljuciv jevreji svakako nisu cvecke ali medju njima takodje ima dosta dobrih ljudi.
Četvrtak 08.03.2012. 03:31
Izraelska novinarka Mya Guarnieri: "Zašto Iran ne bi imao nuklearnu energiju? A ako naprave bombu, to će smiriti obje strane" "Prema posljednjim anketama samo 42% Izraelaca bi podržalo napad na Iran - i to isključivo uz potporu SAD-a. Ako bi pak Izrael krenuo u napad bez vojne potpore SAD-a, takvu opciju podržava svega 19% stanovništva. Ipak, možda i najvažniji podatak u posljednjoj statistici je slijedeći - 34% stanovnika Izraela strogo se protivi bilo kakvom napadu u bilo kakvoj kombinaciji. Dakle, okvirno, govorimo o 2,5 milijuna ljudi u Izraelu koji u ovom trenutku potpuno odbijaju svaki vojni angažman svoje vlade. Njihov glas jako se rijetko čuje u medijima "
Četvrtak 08.03.2012. 10:14
Класична и на далеко чувена јеврејска солидарност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online