Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.03.2012.
05:29
Alo! A

Srbi u šemi sa najvećim pedofilima SAD!

Deni Drak (58) iz Luisvila osuđen je u četvrtak zbog posedovanja više od 20.000 pedofilskih fotografija na osam godina zatvora i obavezu da uplati 25.000 dolara u državni budžet.

Najveći ulov FBI-a bio je David Bostić iz Indijane
 

Državni tužilac južnog okruga Indijane Džozef Hogset saopštio je da je Drak snimke kupovao kod Davida Bostića (25), koji je kao najveći pedofil u istoriji američkog pravosuđa osuđen na 315 godina zatvora, ali i da su u ovoj međunarodnoj mreži internet pedofilije, između ostalih, identifikovani članovi iz Srbije.


- Reč je o mreži koja se isključivo bavila razmenom fotografija i snimaka male dece i odojčadi. Materijal se čak nije plaćao novcem, već je valutu predstavljala sopstvena slika zlostavljanja nekog deteta. Bostić je pripadao ovoj mreži, dok je Drak materijal nabavljao od njega. U mrežu su bili uključeni ljudi iz nekoliko država SAD, a materijal je iz Indijane išao u Kentaki i za sada je kod nas optuženo sedam članova. Međutim, identifikovali smo članove iz Srbije, Švedske, Holandije, Kanade i Velike Britanije. Nismo stavili tačku na slučaj. Procesuiraćemo sve upletene i goniti ih krivično ma gde bili! Teraćemo sve do kraja i ostvariti pravdu za sve žrtve - rekao je Hogset.
 

Saradnja SBPOK i FBI

Pripadnici odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala SBPOK-a već nekoliko godina sarađuju sa američkim FBI. Federalni agenti su prvi put u aprilu 2009. saopštili da su na osnovu dojave ovog odeljenja uhapsili sveštenika iz Nju Džerzija Roberta Kevina Karlina, kod kojeg su nađene 134 fotografije seksualnog zlostavljanja dece, dok je saradnja kulminirala u avgustu prošle godine, kada je u Novom Sadu uhapšen član mreže “Dreambord“ i otkrivena njegova šifra i lozinka za pristup.

U srpskoj policiji u četvrtak nisu želeli da otkrivaju više detalja zbog istrage koja je u toku. Pripadnici američkog FBI, koji rukovode ovom akcijom, juče su saopštili da je ovim hapšenjima spaseno bar dvadesetak dece iz SAD i drugih zemalja. Federalni agenti infiltrirali su se u šifrovanu internet mrežu pre dve godine i od tada su uhapšeni Britanac Dominik Šo, Ričard Šulborski iz Istočnog Teksasa, Šon Kikendal iz Somervila i još dve osobe čija imena nisu saopštena.


Njihov najveći ulov bio je David Bostić iz Indijane. On je osuđen 22. novembra prošle godine ne samo za distribuciju pedofilskih materijala već i za njihovu proizvodnju i trgovinu ljudima. Bostić je priznao da je pravio eksplicitne seksualne fotografije sa četiri devojčice uzrasta od dva meseca do tri godine, ali i da je snimao četvorogodišnjeg dečaka sa kojim je imao i polne odnose.


Optužnica je imala neverovatnih 66 tačaka i Bostić je po svim osuđen. Od tada, federalni agenti love jednu po jednu Bostićevu mušteriju, a poslednji je u njihovu mrežu upao Drak, iz čije kuće su izneti diskovi, USB dodaci, hard diskovi i kompjuteri na kojima se nalazilo više od 20.000 fotografija sa mališanima mlađim od pet godina, ali i scene bludničenja nad bebama. Drak, čija je kuća inače bila samo jedan blok dalje od osnovne škole, potpisao je sporazum o priznanju krivice i juče je osuđen.

Petak 02.03.2012. 05:38
Pohvatati suditi i osuditi MAKSIMALNO x 2 A za naslov ---- pisite "grupa srba"---- ili " nekoliko "....! Ovo je po navici izgleda ,kad napisete Srbi ....opet kolektivna kvalifikacija,...posle se cudimo kad nas drugi osudjuju i prikazuju kao naciju zlocinaca
Sreda 21.03.2012. 19:41
Прекинути то зло одмах.
Sreda 21.03.2012. 19:42
Светско зло број 1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online