Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.02.2012.
22:47
Jutarnji.hr A

Svi evropski neofašisti na jednom mestu

Evropa ekstremnih nacionalnih desnica, neprijatelj Evropske unije i zajedničke valute evra, koja poziva u krstaški kulturalni rat protiv “transnacionalnih financijskh oligarhija”, okupila se na prvoj svojoj koordinacionoj konferenciji u subotu popodne u Rimu.

Neofašistički izlet u Rim

Organizator susreta u Rimu bio je Socijalni pokret za Evropu, neofašistički naslednik nekadašnjeg Italijanskog socijalnog pokreta. Za svoj simbol uzeli su isti trobojni plamen kao nekadašnji italijanski neofašisti i Le Penov pokret u Francuskoj, s tim što je, umesto u nacionalnim bojama, plamen sada crveno-belo-crni (u bojama nemačke carske, pa nacističke zastave). Na taj način proklamuju se nastavkom antidemokratskog i "antiplutokratskoga" Neue Ordnung, novog poretka koji su u Evropi i svetu uvodili Hitler, Musolini, Kvisling, Pavelić i slični.


Dok su jedne obrijane glave svima koji nisu njihovi istomišljenici blokirali pristup u deo Ciceronove ulice gde su skupili eurofašisti, istovremeno je Serž Ajub, bivši vođa skinheda iz Pariza, donosio vatrene pozdrave crnokošuljaškog francuskog pokreta Troiziem Vua (Treći put). Zastupljeni su bili i španski Republikanski socijalni pokret (MSR), belgijski "Euro-Rus", grčka "Patria Hellas", "Corsica Patria Nostra"... Pozdrav je ostao tradicionalni: uzdignuta desnica.

Među Italijanima bili su i predstavnici manjih pokreta, od kojih su se neki specijalizovali za napade na banke i poreske uprave, a nije isključena ni njihova povezanost s anarhoustašama (anarchisti resurrezionisti).


Kao posebni gosti pozvani su "forconi", kamionisti koji su svojim štrajkom pre nekoliko nedelja uspeli da blokiraju Siciliju. Eurofašisti smatraju da je blokiranje saobraćajnica trenutno najefikasniji tip akcija, jer za kratko vreme uzrokuje pravi kolaps: nestašicu goriva i osnovnih potrepština.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.02.2012. 23:02
proleteri svih zemalja ujedinite se!
Utorak 28.02.2012. 07:09
Ako smo u demokratiji onda i oni imaju prava da manifestuju.....na mitingu u parizu..posle samopriglasene nezavisnosti KIM,isti ti su dosli u velikom broju da nas podrze i uzvikival su kosovo je srbija noseci transparente...na njihovim sajtovima su skupljali pomoc za narod na kosovu....samo toliko od mene
Ponedeljak 12.03.2012. 09:19
kakav prizor a nekome uzor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online