Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 23.02.2012.
12:57 >> 16:02h
Beta A

Putin: Mi smo pobednička nacija!

Ruski premijer Vladimir Putin obratio se danas desetinama hiljada učesnika mitinga njegovih pristalica na stadionu Lužnjiki u centru Moskve, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC). Rusima je pobeda zapisana u “genetskom kodu” i oni neće dozvoliti strancima da se mešaju u njihove unutrašnje stvari, rekao je ruski premijer i predsednički kandidat Vladimir Putin.

 Hoćemo li pobediti? Hoćemo!
 

"Nećemo nikome dozvoliti da nam nameće svoju volju. Imamo našu volju i to nam je uvek pomagalo da budemo pobednici. Mi smo pobednička nacija. To je u našim genima", istakao je Putin na skupu podrške njegovoj kandidaturi za predsednika Rusije.

"Hoćemo li pobediti? Hoćemo", rekao je Putin masi, u kojoj se, prema procenama ruske policije, nalazi oko 130.000 ljudi. To je, prema oceni britanskog medija, do sada najveći skup podrške Putinu.

U Putinovom govoru mogu se čuti poruke "nade" i solidarnosti. BBC javlja da je stadion preplavljen transparentima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, i da je pop muzika "udarala" sa zvučnika pred početak Putinovog govora.

 

Citirajući stihove Ljermonotova, Putin je rekao: "Bitka za Rusiju se nastavlja. Pobedićemo".

 

Na mitingu su govorili i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, poznate javne ličnosti, među kojima i pop i rok pevači. Na početku mitinga, kao i posle Putinovog nastupa, održan je koncert, ali je nakon Putinovog obraćanja najveći deo prisutnih napustio stadion. Iako je miting bio dobro tehnički organizovan, Putinov govor se jako slabo čuo, pa su se mogli čuti povici nezadovoljnih "skandal", "provokacija".

 

Putin se kandidovao za predsednika Rusije na izborima koji će biti održani 4. marta. Ako pobedi, to će mu biti treći predsednički mandat. Njegova vlast se od parlamentarnih izbora iz prošle godine suočava sa masovnim protestima u Moskvi zbog, kako tvrde demonstranti, velike izborne krađe, što Putin demantuje. Miting se održava pod sloganom "Odbranimo zemlju" i pada na ruski Dan branilaca otadžbine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2012. 13:13
За Србију је нај важније да имамо подршку те државе без обзира ко је на њеном челу.
Četvrtak 23.02.2012. 13:35
Veoma je važno za Rusiju da pobjedi Putin, kao i za nas, ali i za ostatak miroljubivog svijeta da bi se održala ravnoteža sila!!!
Četvrtak 23.02.2012. 16:10
Bitno je i ko ce pobediti kod nas.......jer zbog ulaska u EU ,moracemo prekinuti veze sa Rusijom....to je uslov ,jos 1 zapada
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online