Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.02.2012.
00:48
Vestionline A

Otac skočio sa mosta sa dvogodišnjim sinom

Nastavnik elitne škole pri anglikanskoj crkvi, 40-godišnji Džejson Lis, sa svojim dvogodišnjim sinom skočio je sa mosta Stori bridž u Brizbejnu. Stravični događaj, koji se odigrao oko 03.20 u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu, šokirao je celu zemlju. Beživotna tela oca i sina pronađena su nedugo posle nesreće, u Kapetan Burk parku na Kenguru Pointu.

Mesto tragedije: Stori Briks
 


Džejson Lis, rođen u Kanadi, predavao je učenicima šestog razreda "Anglikan Čurč Gramer" škole. Prema izjavama svedoka, otac i sin su došli biciklom, koje je Džejson Lis zaustavio na trotoaru, sa dolazeće strane mosta, a zatim se zajedno bacio preko čelične ograde. Poginuli su na licu mesta.

Dobar nastavnik, omiljen ragbi trener

Za poginulog, direktor kaže da je bio cenjen i voljen nastavnik u gimnaziji kao i da će tamo ostati zapamćen kao omiljeni nastavnik među učenicima sa kojima je radio s velikim entuzijazmom. Bio je cenjen i među kolegama i roditeljima.
- Strašna vest, koja je došla iz vedra neba, teško je pala svima u našoj zajednici. Pokušavamo da se izborimo sa tugom. Najteže je đacima sa kojima je on radio u učionici ili je vreme provodio sa njima na sportskom igralištu, istakao je direktor škole. - U zbornici je on uvek bio deo tima, sa njim sam tesno sarađivao i cenio sam ga zbog posvećenosti poslu i prilazu koji je imao u radu sa decom - dodao je Džonatan Hensmen. Škola je angažovala specijalnu psihološku ekipu, kako bi pomogla deci i nastavnicima da što lakše prođu kroz tešku tragediju.
Džejson Lis je u brizbejnskoj gimnaziji radio od 2007. godine, a pre toga je šest godina proveo sa đacima Sautport škole, gde je bio i njihov prvi ragbi trener.

Policija nije imala podatke da li su otac deteta i njegova majka vodili spor oko starateljstva nad dečakom ili drugom decom. Tokom celog dana policija je pored mosta obavljala uviđaj, a most je tokom prepodneva bio zatvoren za saobraćaj. Mesto gde su pala tela, bilo je ograđeno i zaklonjeno od očiju javnosti. Tokom jutra sa mosta je policija odnela bicikl, na kome je bila instalirana sedeljka za dete.


Lider LNP partije Kampbel Njumen, koji je porodici preneo saučešće, incident je opisao kao apsolutno užasan. Međutim, nije želeo da polemiše da li most treba dodatno da se obezbedi i spreče slične nesreće.


- Ovo je strašna tragedija, saosećam sa porodicom i rođacima, to je sve što danas mogu da kažem. Moramo ipak prvo da tačno utvrdimo šta se dogodilo - dodao je Kampbel Njumen.


Nastavno osoblje i đaci jedne od najelitnijih škola u Brizbejnu, sa nevericom su primili vest da je muškarac, koji je sa detetom skočio sa Stori mosta, zapravo njihov kolega i omiljeni nastavnik. Džonatan Hensmen, direktor gimnazije, potvrdio je predstavnicima štampe da učenici i nastavnici tuguju zbog tragične smrti Džejsona Lisa.


Majkl Niland, regionalni koordinator policije za krvne delikte, nije mogao da potvrdi da li se u ovoj tragediji radi o ubistvu i samoubistvu. Ipak, rekao je kako je porodična nesreća teško pala i zaposlenima u policiji, koji nisu skrivali svoja osećanja.


- Porodica Lis je potpuno zbunjena, potpuno očajna. Zadesila ih je teška tragedija - dodao je komandir Niland.


Premijerka Kvinslenda Ana Blaj podsetila je kako prvi podaci iz istrage pokazuju, da dečak i njegova porodica nisu imali kontakt sa socijalnim radnicima.


Osobe koje se nalaze u kriznim životnim situacijama, za pomoć mogu da se obrate savetodavnim službama Lajflajn na 131 114, Mensajn 1300 789 978 i Kids Helplajn na 1800 551 800.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2012. 08:55
Pogledajte film ''Jesus Camp'' . http://www.imdb.com/title/tt0486358/
Subota 10.05.2014. 06:30
Nije mi jasno kakva zver mora biti od coveka kad moze svoje dete da ubije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online