Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.02.2012.
05:39
Smedia A

Deca se tuku do krvi kako bi zaradila za hranu (VIDEO)

Dve osmogodišnje devojčice iz Tajlanda, Stam i Pet, glavne su zvezde filma "Bufalo Grls" Toda Kelstejna. Međutim, one nisu lepotice s modnih pista ili uspešne učenice, one su profesionalne sportistkinje, ali ne kakve zamišljate.

U ringu nema milosti, borba do poslednjeg daha
 

Naime, Stam i Pet dane provode trenirajući i pripremajući se za tuču. Učestvuju u jednom od najbrutalnijih sportova na svetu, tajlandskom boksu, piše Dejli Mejl.

"Pričamo o maloj deci koja se za novac tuku do krvi. A njihove su borbe vrlo popularne među turistima koji dolaze na Tajland te pobednika uvek nagrađuju s još novca", priča Kelstejn.

Deca, neka mlađa i od šest godina, premlaćuju se u ringu, rizikujući polomljene kosti i oštećenje mozga svakim novim udarcem u glavu ili kolenom u telo. Međutim, brojni britanski, američki i nemački turisti ne vide ništa loše u tim bolesnim spektaklima, koji su se baš zbog njih iz ruralnih područja preselili u popularna turistička odredišta.

"Pre nego što sam video prvu borbu, ništa nije moglo da me pripremi na brutalnost koja se u ringu održava svakodnevno. Deca su mala, no čvrsta i dobro pripremljena. Snaga i preciznost njihovih udaraca je zastrašujuća, ali ono što je stvarno užasno jeste da se bore bez ikakve zaštite za glavu", priča Kelstejn o svom prvom iskustvu s dečjim tajlandskim boksom.

Reditelj je tokom istraživanja za film odgledao više od 300 borbi i tvrdi kako borci 'ne pokazuju milost' ni kada je njihov suparnik u nesvesti na podu.

Petak 17.02.2012. 10:09
Psihicki bolesnici tzv turisti visoko razvijenih zemalja..gde ce vam dusa? Kako mozete ovo gledati i placati za to! Zamislite vasu decu u ovoj situaciji!
Petak 17.02.2012. 06:10
Da li ti zlostavljači, koji ih uče da budu tough girls, nekada bace oko na - POGLED te dečice??? U prevodu - rađajte decu, snaći će se već ona sama nekako, nema veze što im vi, dragi roditelji, ne možete da obezbedite hleb. Na Fejsu je kružio br VIP operatera na koji se moglo prijaviti decu koja rade na ulici. Na ulasku u Maxi ispred bankomata priđe mi dečak 13ak godina i traži pare. Ja ga pogledam i kažem da mogu da ga prijavim na telefon za decu koja rade na ulici. Pogledao me sa nepoverenjem, smeškom, ali vidim da mu nije bilo svejedno. Na cičoj zimi...srpski tai box ring za decu.
Petak 17.02.2012. 07:23
Ovi roditelji više vole novac nego svoju decu, umesto da je obratno, da novac posluži da se pomogne ili obraduje svoje dete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online