Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.02.2012.
14:39
Alo, telegraf.rs A

JAR obećana zemlja za srpske kriminalce

Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, čeka odluku suda u Južnoafričkoj Republici o deportaciji za Srbiju. U nedelju je u Johanezburgu uhapšen Srbin Veselin Vesko Laganin, zbog oružane pljačke, mada se povezuje i sa odbeglim Darkom Šarićem. Potvrda Šarićevog identiteta se i dalje čeka. Posle svih ovih informacija nije ni čudo što je Dan Plato, član Izvršnog veća za bezbednost Kejptauna, rekao da je se lista svetskih mafijaških bosova svakodnevno dopunjava novim imenima u tom gradu i zabrinuto upitao "Zašto su svi ovi strani mafijaši pohrlili u Kejptaun i šta je to ovde interesantno za njihove poslove?"

Dobrosav Gavrić na sve načine pokušava da izbegne deportaciju u Srbiju

Ovo je, skoro u panici, upitao Dan Plato, član Izvršnog veća za bezbednost Kejptuna u Južnoafričkoj republici. Očigledno šokiran učestalim spektakularnim hapšenjima mafijaških bosova i plaćenih ubica sa svih strana sveta, naveo je i primer Dobrosava Gavrića, osuđenog u Srbiji za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Spski begunac Gavrić, ruski Igor Rusol i marokanski Husein Ait Taleb samo su neki od uhapšenih begunaca sa Interpolove liste, koji su poslednjih dana česti posetioci suda u Kejptaunu. Njima su se pre nekoliko dana pridružili i Čeh Radovan Kejčir, kao i Srbin Veselin Laganin.

U toku je i provera identiteta kriminalca za kojeg se sumnja da je Darko Šarić i za kojeg postoji sumnja da ima status izbeglice u ovoj zemlji.

Privođenje Laganina u Johanezburgu

"Zabrinut sam zbog broja moćnih figura iz podzemlja koje su našle utočište u Kejptaunu. Brinem i zbog broja stranaca umešanih u kriminalne poslove u Kejptaunu", rekao je Plato.

Sada se već svakodnevno, rekao je Plato, lista mafijaških likova “poznatih vlastima Kejptauna” svakodnevno popunjava novim imenima.


"Imamo posla s kriminalcima krupnog kalibra, profesionalcima i prevejanim narko-bosovima, i bojim se da policija Južne Afrike (SAPS) nije dorasla ovom zadatku", zaključio je Plato.

Posle hapšenja Čeha Krejčira južnoafrička policija veruje da će doći i do pouzdanih informacija gde se krije Darko Šarić.

"Sada je već jasno da se Darko Šarić viđao sa Radovanom Krejčirom, koji je jedan od najvećih južnoafričkih mafijaša, umešan u prevare, reketiranje i druge vidove kriminala. On je možda i kumovao dolasku Šarića u Južnu Afriku. Radovana Krejčira policija je dovodila u vezu s ubistvom Sirila Bike, drugog lokalnog mafijaša, kada je ranjen i njegov prijatelj Dobrosav Gavrić. Navodno, prilikom pretresa Krejčirovog stana, policija je pronašla spisak za odstrel, na kojem je bilo i ime Sirila Bika", rekli su novinari iz južnoafričkog lista "New Age".

Dobrosav Gavrić je priznao je da poznaje Radovana Krejčira, da su se povremeno čuli telefonom i da su zajedno igrali poker u kockarnici u Kejptaunu.

Veselin Vesko Laganin, jedan od Krejčirovih najbližih saradnika, srpskog je porekla, iz Bosne i Hercegovine. O tom čoveku se još uvek ne zna mnogo i nije toliko poznat u srpskim kriminalnim krugovima. Kako "Alo" piše on već duže vreme živi u Johanesburgu i dobro je poznat srpskoj emigraciji u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2012. 14:43
Zna se da kriminalci vole da uživaju i uvek idu tamo gde je najbolje. klima je tamo super a i sve ostalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online