Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 09.01.2010.
15:11
Vesti A

Drogom sa Kosova trovali Švajcarce!

Koordiniranom akcijom švajcarske savezne i policije kantonalnih jedinica presečen je lanac šverca droge s Kosova, preko kojeg je u proteklih pet meseci prokrijumčareno oko 42 kilograma heroina u tu alpsku zemlju.

Presečen lanac droge sa Kosova
 

Dileri su drogu sakrivali ispod zadnjeg sedišta u automobilu, u specijalnoj pregradi napravljenoj za transport paketa sa heroinom.

Kolovođe na slobodi
Švajcarska policija navodi da su uhapšeni samo operativci, dok su oni koji vuku konce još slobodni na Kosovu. Portparol policije u Vadu izjavio je da je hapšenje glavnih organizatora sada stvar kosovskih vlasti.

"U svakoj turi je švercovano između 12 i 14 kilograma heroina", izjavio je Žan-Kristof Sojterel, portparol policije kantona Vad. Pretpostavlja se, međutim, da je krijumčareno daleko više droge, ali za to još nema dovoljno dokaza.


U periodu od decembra 2008. do oktobra prošle godine uhapšeno je 15 osoba i predato istražnom sudiji. Među osumnjičenima, koji imaju između 30 i 40 godina, njih 13 potiče s Kosova, jedan je austrijski državljanin, a pod istragom je i žena iz Španije. Inspektorima za narkotike trebalo je nekoliko meseci da uđu u trag toj grupi, saznaje se iz kantonalne policije.


U oktobru 2009. godine istražni sudija u Vadu pokrenuo je istragu pošto ga je frajburška policija informisala o dileru s Kosova. Brzo je postalo jasno da je reč o velikom klanu trgovaca drogom, navodi se u saopštenju policije. Taj put droge vodio je od Peći i završavao u Lozani, Nojenburgu i Cirihu. Vozila u kojima su mogli da se uskladište paketi od po 12 kilograma droge potiču takođe s Kosova.


Istina, još u septembru 2008. policija je ušla u trag Austrijancu kosovskog porekla, koji je transportovao heroin iz Peći u Švajcarsku i vruću robu distribuirao preko svog pomoćnika u Lozani i regionu Nojenburga. Utvrđeno je i da su oni sredinom novembra organizovali drugi transport. Tog puta je droga uskladištena u okolini Ciriha i odatle deljena sitnim dilerima u Nojenburgu i Lozani.


U januaru prošle godine uhvaćena su tri narko-dilera u kantonu Argau, koji su u automobilu skrivali 12,5 kilograma heroina. Roba je bila upakovana u 25 paketa u skrovištima ispod sedišta. Taj heroin tri puta je bio čistiji od onoga koji se prodaje na ulicama.

Mafijaši s dosijeom
Kako se navodi, dvojica pripadnika ove narko-bande od ranije su poznati policiji. Kod jednog od njih je 2003. godine u kantonu Argau pronađeno 7 kilograma heroina, a drugi je ranije bio osumnjičen da je prenosio novac za svoje poslodavce na Kosovu.


 
Subota 09.01.2010. 19:19
A SVAJCARCI IM PRIZNASE DRZAVU,ZLO BATO MOJ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online