Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Petak 10.02.2012.
14:24
Kurir A

Britanci ušli u Siriju

Britanske i katarske specijalne jedinice ušle su u Siriju i predvode pobunjenike protiv predsednika Bašara al Asada, piše izraelski obaveštajni sajt DEBKA fajl. Na isti način britanski SAS je u saradnji s Francuzima pomogao libijskim pobunjenicima u svrgavanju Moamera Gadafija.

Britanski specijalci obučavaju sirijske pobunjenike

Na izraelskom sajtu navedeno je da britanske i katarske trupe u najvećoj tajnosti pomažu pobunjenicima u sirijskom gradu Homsu, poprištu najžešćih sukoba između vojske i protivnika režima.

"Stranci ne idu u borbe, ali obučavaju pobunjenike i nabavljaju im oružje iz inostranstva", navodi se na obaveštajnom sajtu i dodaje da je identičan scenario primenjen i u Libiji.

Napad na Iran

 

Iran, prema nekim izveštajima, treba da pošalje 15.000 vojnika u Siriju kao pomoć vojsci predsednika Bašara el Asada. Stručnjaci ocenjuju da bi to mogao da bude povod da Izrael i SAD napadnu Iran.

Takođe, teroristi povezani s Al Kaidom, koji su se nekad borili protiv američkih trupa u Iraku i koji su pomogli NATO-u da svrgne Gadafija, poslati su u Siriju još u novembru prošle godine da pomognu tamošnjim pobunjenicima u svrgavanju Asada.

Istovremeno, bivši terorista Abdulhakim Belhadž, za koga se ispostavilo da je vodio libijsku revoluciju, a koji je sada šef vojnog saveta u Tripoliju, sastao se s liderima pobunjeničke Slobodne sirijske vojske u Istanbulu i na granici s Turskom. Tamo ga je poslao šef libijskog Prelaznog nacionalnog saveta Mustafa Abdul Džalil.

Inače, sukobi u Siriji počeli su u martu prošle godine. Pobunjenici žele da svrgnu predsednika Bašara al Asada, koji je na toj funkciji 12 godina, a nasledio je oca Hafiza al Asada. Prema navodima nevladinih organizacija, u nasilju u Siriji dosad je poginulo najmanje 6.000 ljudi, među kojima i 400 dece.

POVEZANE VESTI

Petak 10.02.2012. 14:41
nadam se da ce te sasovce uvatiti i nataci na kolac smucili se i bogu i ljudima sa njihovim delatnostima van svoje zemlje ...
Petak 10.02.2012. 15:12
Рат се распламсао, а Иранци, ако мисле да опстану као независна држава, послаће помоћ Сирији и покушати да поразе НАТО у Сирији. Исто важи и за Русију.Западни савез не покушава да прикрије своје намере ни у УН. Русија и Кина су направиле велику грешку што су пустиле Либију низ воду и нису успориле НАТО. сада Русија има организоване немире и кампању против Путина, као и председничке изборе на којима се одлучује - Јељцинова Русија (без Путина) или Русија светска сила (са Путином). Ако Русија поклекне Кина сама неће моћи да се супротстави ''западу'' и владавина терора ће продужити свој живот.
Petak 10.02.2012. 14:39
Nato-lesinari ponovo ima da pobede moze li neko da ih zaustavi? Za sada, niko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online