Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 10.02.2012.
12:36
B92 A

Ujela ga pčela, pa se pretvorio u žensko?!

Ted i Rene iz Ohaja bili su u srećnom braku osam godina i imali dva sina, sve dok reakcija na ubod pčele nije kod Teda izazvala redak genetski poremećaj što ga je dovelo do toga da promeni pol.

Nekada u braku, a sada drugarice : Kloi i Rene

Ted je sada Kloi i, premda i dalje živi sa Rene, njih dv(oj)e više nisu par.

Ted i Rene Prins upoznali su se marta 2000, tri meseca kasnije su se venčali i ubrzo dobili dva sina. "Bio sam srećan dečak. Igrao sam se kamiončićima, rastavljao i sastavljao bicikl i bio nestašan kao i svako drugo dete”, kaže Prins. Međutim, Ted je bio i zbunjeni dečak.

Ubod pčele je, zapravo, "resetovao” Tedov endokrini sistem i vremenom je njegovo telo počelo da se menja. Postajalo je mekše i glatkije, grudi su počele da rastu, mišićavost je nestala.

"Imao sam sestru i njena garderoba uvek mi se više sviđala od moje. Ali, u porodici u kojoj sam odrastao, već sa 4 godine sam bio svestan društvenog okruženja i očekivanja od mene kao jednog dečaka”.

Vremenom je problem prerastao pitanje odeće; Ted je postajao sve zbunjeniji svojom seksualnošću. Dugogodišnja devojka ga je ostavila "da bi bila sa pravim muškarcem” ali je on ubrzo počeo da izlazi sa komšinicom Rene i nakon tri meseca ju je zaprosio.

Ted je, međutim, znao da mora da joj kaže svoju tajnu pre venčanja. "Umesto da držim govor, otvorio sam svoj ormar sa ženskim stvarima i rekao joj da su moje”. Pošto joj se poverio, priznao joj je da je išao kod psihijatra i Rene je pomislila da je to nešto što bi mogla da prihvati od muškarca koga voli.

 Ted i Rene na venčanju: Taj je Kloi bila Ted

"Bio je čovek o kome sam sanjala. Mislila sam da je to aspekt njegovog karaktera sa kojim bih mogla da živim, nisam mnogo razmišljala o tome”, kaže Rene. "Verovala sam da to neće mnogo uticati na naše živote”.

Međutim, kad je Rene zatrudnela, Ted je počeo da se ponaša sve čudnije i da oseća neprirodnu ljubomoru prema supruzi. "Ja sam hteo da budem taj koji nosi bebu i da osećam život u sebi”, priznaje.

No, stvari su nekako tekle pod pritiskom svakodnevice. Dobili su i drugog sina i Ted je nekako uspevao da se ‘primiri’, vodeći brigu o kreditima, hipotekama i podizanju porodice.

A onda ga je, jednog dana dok je vozio motocikl, nekoliko puta ujela pčela. Ted je bio veoma alergičan na ujede pčela i Rene ga je odvela u bolnicu.

"Stavili su me na infuziju sa adrenalinom i drugim hormonima, pokušavajući da ublaže rekaciju. A onda je rutinski test krvi otkrio zašto sam se celog života osećao drugačije. Rekli su mi da imam Klinefelterov sindrom, jedan od najuobičajenijih hromozomskih poremećaja kod ljudi. Normalno, muškarac se rađa sa XY hromozomima a žena sa XX, ali otprilike jedan na svakih 500 dečaka ima XXY hromozom. Glavni propratni efekat ovog sindroma je mnogo niži nivo testosterona od prosečnog muškarca."

Vest o ovom oboljenju bio je trenutak otrežnjenja za Teda, koji se godinama borio sa pitanjem rodnog identiteta. "Veo je skinut, konačno sam znao zašto se osećam kao mačka koja balansira na ogradi polnih razgraničenja - zašto ne mogu da pređem ni na jednu stranu. U fizičkom smislu izgledam kao svaki drugi muškarac, ali na DNK-hromozomskoj skali nisam bio ni jedno ni drugo.”

Ubod pčele je, zapravo, "resetovao” Tedov endokrini sistem i vremenom je njegovo telo počelo da se menja. Postajalo je mekše i glatkije, grudi su počele da rastu, mišićavost je nestala.

"Hteo sam da svoje telo fizički usaglasim sa svojim izgledom i unutrašnjim osećajem. Hteo sam da postanem autentčan ja - a to je žena. Nije bilo potrebe da budem muškarac da bih se dokazao svetu, ocu, majci, bilo kome”.

Ali za Rene je bilo neverovatno bolno da gleda kako nestaje čovek koga je volela. "Svaki dan za nju je bio nova smrt, jer sam stalno nešto dodavao i menjao se”.
Četiri godine posle ujeda pčele, Ted je zvanično promenio ime u Kloi Alison i počeo da živi kao žena.

"Nisam mogla to da prihvatim i preklinjala sam ga da se ne menja”, kaže Rene. "Ali, u Kloi se vodila unutrašnja bitka i ništa što bih rekla ili učinila nije moglo da promeni njena osećanja”.

Osetivši da više nema izbora, Ted je maja 2009. otišao u Tajland na operaciju promene pola koja je trajala 13 sati. "Promena se ne dešava samo vama, svi iz vašeg okruženja se takođe promene. Kad sam ja odlučio da postanem žensko, i drugi su morali da donesu odluku”, kaže Kloi.

Po povratku iz Tajlanda, Rene i Kloi su se zvanično razveli, ali i dalje žive zajedno, podižu deco i jedno drugo nazvaju "partnerima”. Ipak, ne upražnjavaju sekusalne odnose.

"Razvodom braka dao sam Rene mogućnost da vodi drugi život... da me zameni, nađe novog muža, štagod”, kaže Kloi. Ona priznaje da je i sama želela slobodu da istražuje odnose sa drugim osobama.

"Privlače me muškarci i sebe smatram heteroseksualnom ženom, kao što sam bio heteroseksualan muškarac. Iako sam probao i veze sa drugim ženama, lično osećam da treba da budem sa muškarcem”.

 
Petak 10.02.2012. 12:51
Ma ova Amerika je cudo...to samo kod njih ima.. Sledeci ce, kad se ubode na trn postati BUKVA
Petak 10.02.2012. 13:17
ДАЛИ НЕКО ВЕРУЈЕ У БАЈКЕ ОСИМ АМЕРА?
Petak 10.02.2012. 13:40
Dugogodišnja devojka ga je ostavila "da bi bila sa pravim muškarcem”
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online