Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 08.02.2012.
01:12
AAP A

Misteriozno trovanje Tereze Rendarić

Tereza Rendarić iz Lepingtona u Sidneju koja je preminula od trovanja pesticidom, nije počinila samoubistvo, niti je hemikaliju uzela slučajno, utvrdila je sudija Meri Džeram koja je vodila istragu o ovoj smrti.

Hrvati se bučno prepiru: Stiven Rendarić
 

Međutim, u isto vreme dok istražni sudija smatra da je smrt nastupila u sumnjivim okolnostima, ona je takođe rekla da nema dovoljno dokaza o tome kako je žena progutala otrov.


Gospođu Rendarić (69) našao je muž Martin, kako leži na podu njihove vešernice rano ujutro 1. decembra 2009. godine. On je pozvao njihovog sina Stivena koji je živeo u drugom delu njihovog polupoljoprivrednog imanja na jugozapadu Sidneja. Pozvana je i hitna pomoć.


Telo preminule ispuštalo je tako otrovne gasove da se razbolelo četvoro medicinara ambulantne službe. Transportovana je s glavom prema dole, što je dovelo do oštećenja tela i otežalo punu autopsiju.


Gospođa Džeram je prošle nedelje na sudu u Glibu objavila javni nalaz o smrti gospođe Rendarić. Ona je kazala da njena smrt sigurno nije samoubistvo. Takođe, veoma je neverovatno da je slučajno uzela otrov, a zbog mirisa i izgleda pesticida.
 

Otrovali se i medicinari

 

Slepi muž Tereze Rendarić, Martin (78), o kome je ona brinula, našao je njeno telo na podu. Nisu mogli da je vrate u život, a tokom tih pokušaja od udisanja otrova iz tela otrovali su se i članovi porodice i medicinari.


Postmortem istraga pokazala je da je ona imala povrede na vratu i glavi, ali je verovatno da su one prouzrokovane transportom pri kome joj je glava bila smeštena u kontejner za prenos opasnih materijala.


Sva imovina Stivenu

 

Gospođa Rendarić je nedugo pre smrti dala gospođi Rasel ovlaštenje o zastupanju i ostavila joj jednu trećinu vrednosti imanja, ako joj muž umre prvi.


Stiven Rendarić sada će, posle očeve smrti, naslediti celokupnu imovinu roditelja. Na sudu je rečeno da nema dokaza da je on išta znao o izmeni oporuke.

- Postoje sumnje u vezi sa Terezinom smrti - rekla je gospođa Džeram. - Dokazi nisu dovoljni da se ustanovi kako je došlo do toga da ona proguta otrov.


Ona je rekla da je gospođa Rendarić moguće bila ljuta zbog problema koje je imala sa svojim sinom Stivenom, ali da dokazi nikada nisu uputili na to da je bila sklona samoubistvu. Porodični doktor više od dve decenije, Jerži Sivinski, takođe je dao iskaz. On je rekao da je, u mesecima koji su prethodili smrti gospođe Rendarić, on njoj propisao recepte za više lekova, uključujući "valijum", da bi joj pomogao da izlazi nakraj sa problemima u vezi sa Stivenom.


Pravni savetnik od pomoći istrazi Vorvik Hant rekao je da je gospođa Rendarić bila ljuta zbog svog sina i devojke koju je izabrao, jer je ona bila trudna i u zatvoru.


- Ona je je sve više bila uzrujana zbog situacije kod kuće,- rekao je doktor, dodajući da je počela da govori o želji da seli u starački dom.


Gospodin Hant ga je pitao da li je gospođa Rendarić bila uplašena Stivenovom pretnjom za vreme niza svađa da će je ubiti.


Dr Civinski prihvatio je da je gospođa Rendarić bila uplašena i uzrujana, ali je rekao da je verovao da je njen sin te pretnje izrekao u žaru prepirke i da Hrvati često imaju burne svađe.


- Mislim da je to samo bila pregrejana svađa - rekao je doktor sudu.


Dr Sivinski je kazao da ne veruje da je gospođa Rendarić počinila samoubistvo iako njena smrt tako izgleda.


Izvršilac porodičnog testamenta Tereze Rendarić Suzan Rasel, rekla je sudu da su Stivenovi roditelji verovali da on ima posla sa bandama bajkera i da mu je devojka uključena u prostituciju i droge. Ona je rekla da ne veruje da je gospođa Rendarić bila suicidalna osoba.


Po pravnom savetu, Stiven Rendarić iskoristio je svoje pravo da ne daje iskaz.
 

Pretnje majci

 

Jedini sin preminule žene pretio joj je da će se iskoristiti svojim "vezama" protiv svojih starih roditelja, rečeno je tokom istrage. Lekar Jerži Civinski kazao je sudu da je Stiven želeo da ubije majku u mesecima koji su prethodili njenoj smrti. On je, kako je kazano na sudu, majci rekao da će njen auto završiti tako što će udariti u drvo: "Nikad nisam hteo nikoga da ubijem, ali ako to učinim, to ćeš biti ti".


Gospođa Rendarić je pričala da joj je sin pretio kako će "dovesti nekoga" uz pomoć svojih veza.


"Stiven je govorio o najmljenom ubici, ali ja ne verujem da je on s ubicom bio u vezi da bi to i izveo " - kazao je doktor.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
Sreda 08.02.2012. 01:51
hrvatska posla......jadna zena
Sreda 08.02.2012. 04:11
Vise puta sam u svojim komentarima pisao da je MATERIJALIZAM KUGA 21-og Veka ! U ovom slucaju materijalizam je imanje koje treba uzeti sto pre! Tu cuci zec !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online